Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij in Genderen

Boerderij

Meerhoek 25
4265HB Genderen (gemeente Aalburg)
Noord Brabant

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Boerderij

Boerderij uit de eerste helft van de 19e eeuw. Dwarsdeeltype in de Overmase vorm, waarvan het woonhuis met de stal een T-vormige plattegrond heeft. Het woonhuis, waarvan de voorgevel blok-bepleistering vertoont, heeft een verdieping en een pannen schilddak. De stal draagt een hoog met riet gedekt wolfdak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 6818
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij in Genderen

T-boerderij met bakhuisje

Meerhoek 22
Genderen (Gemeente Aalburg)
Inleiding T-BOERDERIJ, daterend uit 1809, met bakhuisje uit ca. 1900. Het pand is opgetrokken in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant met st..

Nederlands Hervormde Kerk

Kerkstraat 29
Genderen (Gemeente Aalburg)
Ned. Herv. Kerk. Van dit gebouw dient alleen als monument aangemerkt te worden de tufstenen onderbouw van de toren, welks binnenruimte met e..

Schrikmolen

-
GENDEREN (Gemeente Aalburg)
Inleiding WINDMOTOR, gesitueerd op de zomerdijk van de Bergse Maas, ten zuiden van de bebouwde kom van Genderen. Deze in de eerste helft va..

weg en waterwerk

Bergse Maas (bij)
Heusden
Inleiding. Circa vijftig meter ten zuiden van de Provinciale weg, iets ten oosten van Doeveren, langs de zuidelijke maasdijk bevindt zich ..

De Oud-Heusdensche sluis 2

ten Z-Oosten bebouwde kom (bij)
Doeveren (Gemeente Heusden)
Inleiding. Ten zuidwesten van de bebouwde kom van Doeveren bevindt zich, in het dijklichaam van de vermoedelijk vijftiende-eeuwse Elshouts..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)