Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Achterste deel van een door een schilddak gedekt hoekhuis van het type der "wevershuizen" in het Noortse Bos in Amsterdam

Woonhuis

Eerste Weteringdwarsstraat 70
1017TP Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: ca. 1670
Architect: Philips Vingboons


Beschrijving van Achterste deel van een door een schilddak gedekt hoekhuis van het type der "wevershuizen" in het Noortse Bos

Achterste deel van een door een schilddak gedekt hoekhuis (Vijzelgracht 4) van het type der "wevershuizen" in het Noortse Bos (omstreeks 1670, naar ontwerp van Philips Vingboons; goede latere roedenverdeling. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 6365
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Achterste deel van een door een schilddak gedekt hoekhuis van het type der "wevershuizen" in het Noortse Bos in Amsterdam

Gaaf hoekpand van het 'noortse-bos-type'

Vijzelgracht 4
Amsterdam
Gaaf hoekpand van het "Noortse-Bos-type" (plm 1670, enigszins verbouwd XVIII). Goede roedenverdeling. Pothuizen tegen voor- en zijgevel. Vor..

Gaaf huis van het 'noortse-bos-type:

Vijzelgracht 6
Amsterdam
Gaaf huis van het "Noortse-Bos-type: (plm 1670, nog vrijwel in oorspronkelijke staat, doch met latere goede roedenverdeling). Vormt nog een ..

Pand van het 'noortse-bos-type'

Vijzelgracht 8
Amsterdam
Pand van het "Noortse-Bos-type" (plm 1670, verbouwd tot boven en benedenhuis midden XIX). Goede roedenverdeling (midden XIX). Vormt nog een ..

Dwarshuis van het type 'wevershuizen' in het noortse bos midden

Tweede Weteringdwarsstraat 71
Amsterdam
Dwarshuis van het type "wevershuizen" in het Noortse Bos (ca. 1670 naar ontwerp van Philips Vingboons) midden XIX verbouwd en van een nieuwe..

Huis van het 'noortse-bos-type'

Tweede Weteringdwarsstraat 67
Amsterdam
Huis van het "Noortse-Bos-type" (plm 1670, verbouwd tot beneden en bovenhuis).

Kaart & Routeplanner