Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pakhuis met gave puntgevel waarin tweelichten onder bogen, windkast, toppilaster en op de scheiding met nr 18 waarmee dit pand een groep vormt, een jaartalsteen en een steen met schottenbvrch in Amsterdam

Woonhuis

Krom Boomssloot 20
1011GW Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: 1636


Beschrijving van Pakhuis met gave puntgevel waarin tweelichten onder bogen, windkast, toppilaster en op de scheiding met nr 18 waarmee dit pand een groep vormt, een jaartalsteen en een steen met schottenbvrch

PAKHUIS met gave puntgevel (1636) waarin tweelichten onder bogen, windkast, toppilaster en op de scheiding met nr 18 waarmee dit pand een groep vormt, een jaartalsteen en een steen met SCHOTTENBVRCH. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 633
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pakhuis met gave puntgevel waarin tweelichten onder bogen, windkast, toppilaster en op de scheiding met nr 18 waarmee dit pand een groep vormt, een jaartalsteen en een steen met schottenbvrch in Amsterdam

Armeense kerk

Krom Boomssloot 22
Amsterdam
Voormalige Armenische Kerk. Rechthoekig gebouw (1714), XIX met een verdieping verhoogd. Gepleisterde, door lisenen gelede gevel waarin rondb..

Pakhuis met gave puntgevel waarin tweelichten onder bogen, windkast, toppilaster en op de scheiding met nr 20 waarmee dit pand een groep vormt, een ja ..

Krom Boomssloot 18
Amsterdam
PAKHUIS met gave puntgevel (1636) waarin tweelichten onder bogen, windkast, toppilaster en op de scheiding met nr 20 waarmee dit pand een gr..

Huis waarvan de gevel met behoud van de oude top is vernieuwd

Keizersstraat 32
Amsterdam
Huis, waarvan de gevel met behoud van de oude top is vernieuwd: halsgevel (XVIIIa).

Pand met halsgevel

Koningsstraat 48
Amsterdam
Pand met halsgevel (tegen 1750). Empire bovenhuisdeur.

Pand met twee verdiepingen onder afgeknot schilddak

Krom Boomssloot 26
Amsterdam
Uit de eerste helft der 19e eeuw daterend pand met twee verdiepingen onder afgeknot schilddak. Eenvoudige lijstgevel met grotendeels houten ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)