Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pakhuis met gave puntgevel waarin tweelichten onder bogen, windkast, toppilaster en op de scheiding met nr 20 waarmee dit pand een groep vormt, een jaartalsteen en een steen met schottenbvrch in Amsterdam

Gebouw

Krom Boomssloot 18
1011GW Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: 1636


Beschrijving van Pakhuis met gave puntgevel waarin tweelichten onder bogen, windkast, toppilaster en op de scheiding met nr 20 waarmee dit pand een groep vormt, een jaartalsteen en een steen met schottenbvrch

PAKHUIS met gave puntgevel (1636) waarin tweelichten onder bogen, windkast, toppilaster en op de scheiding met nr 20 waarmee dit pand een groep vormt, een jaartalsteen en een steen met SCHOTTENBVRCH. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 632
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pakhuis met gave puntgevel waarin tweelichten onder bogen, windkast, toppilaster en op de scheiding met nr 20 waarmee dit pand een groep vormt, een jaartalsteen en een steen met schottenbvrch in Amsterdam

Pakhuis met gave puntgevel waarin tweelichten onder bogen, windkast, toppilaster en op de scheiding met nr 18 waarmee dit pand een groep vormt, een ja ..

Krom Boomssloot 20
Amsterdam
PAKHUIS met gave puntgevel (1636) waarin tweelichten onder bogen, windkast, toppilaster en op de scheiding met nr 18 waarmee dit pand een gr..

Armeense kerk

Krom Boomssloot 22
Amsterdam
Voormalige Armenische Kerk. Rechthoekig gebouw (1714), XIX met een verdieping verhoogd. Gepleisterde, door lisenen gelede gevel waarin rondb..

Pand met halsgevel

Koningsstraat 48
Amsterdam
Pand met halsgevel (tegen 1750). Empire bovenhuisdeur.

Pand met klokgevel

Koningsstraat 37
Amsterdam
Pand met klokgevel (1729).

Hoekhuis, halsgevel met gedeelde vleugelstukken en palmet in de afdeling

Krom Boomssloot 10
Amsterdam
Hoekhuis. Halsgevel met gedeelde vleugelstukken en palmet in de afdeling. In de zijgevel oude tweelichten, kruiskozijn- en T-raamachtige ven..

Kaart & Routeplanner