Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met gepleisterde gevel met pilasterorden per verdieping en een top in overgang van het twee-trappensysteem naar de hals van het vingboonstype in Amsterdam

Woonhuis

Oudezijds Voorburgwal 239
1012EZ Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: 1634


Beschrijving van Pand met gepleisterde gevel met pilasterorden per verdieping en een top in overgang van het twee-trappensysteem naar de hals van het vingboonstype

Pand met gepleisterde gevel met pilasterorden per verdieping en een top in overgang van het twee-trappensysteem naar de hals van het Vingboonstype (1634). Achterhuis aan de O.Z. Achterburgwal met gevel, versierd in de stijl met grote blokken, uit hetzelfde jaar. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 6093
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met gepleisterde gevel met pilasterorden per verdieping en een top in overgang van het twee-trappensysteem naar de hals van het vingboonstype in Amsterdam

Pand met gevel onder zandstenen lijst met consoles en triglyfen waarop een rijk gebeeldhouwde attiek

Oudezijds Voorburgwal 237
Amsterdam
Pand met gevel onder zandstenen lijst met consoles en triglyfen waarop een rijk gebeeldhouwde attiek (1736). Versierde stoep uit de bouwtijd..

Pand met gevel, onder rechte lijst met consoles versierde stoep met 3 louis

Oudezijds Voorburgwal 233
Amsterdam
Pand met gevel, (XVIIIb), onder rechte lijst met consoles (XIX?) Versierde stoep met 3 Louis XIV flesbalusters. Vormt groep met nr 235.

Pand met gevel, onder rechte lijst met consoles

Oudezijds Voorburgwal 235
Amsterdam
Pand met gevel, (XVIIIb), onder rechte lijst met consoles (XIX?). Versierde stoep met 3 Louis XIV flesbalusters. Deur, kalf en snijraam, XIX..

Huis met gevel onder rechte lijst met consoles waarboven dwars dakje met dakkapel

Oudezijds Achterburgwal 206
Amsterdam
Huis (in de kern XVII of XVIII) met gevel (XVIII) onder rechte lijst met consoles (XIXa) waarboven dwars dakje met dakkapel.

Achterhuis van Oudezijds Voorburgwal 243 met uitgebouwde keukenvleugel

Oudezijds Achterburgwal 210
Amsterdam
Achterhuis van Oude Zijds Voorburgwal 243 met uitgebouwde keukenvleugel, geheel in de oorspronkelijke toestand (XVIIIb). Gevel onder rechte ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)