Meer dan 63.000 rijksmonumenten


overig in Weert

Overig

IJzerenmanweg 15
6006TA Weert
Limburg


Beschrijving van overig

Inleiding Het GEBOUW VOOR SANITAIR is onderdeel van recreatiecomplex De Lichtenberg. Het is omtreeks 1954 gebouwd naar een ontwerp van architect P.H. Weegels. Het gebouw voor sanitair staat direct links van de entree tot het complex. Omschrijving Het eenlaags SANITAIRGEBOUW staat op een rechthoekige plattegrond en heeft een plat dak. De zijgevels zijn opgetrokken uit baksteen. De kopse voorgevel is uitgevoerd in Nivelsteiner breuksteen. Deze voorgevel heeft aan weerszijden een toegang en wordt beƫindigd met een betonnen vensterband. In de voorzijde van het dakoverstek is in metalen letters de tekst ARS CELARE ARTEM (Het is)? kunst om kunst te verbergen) aangebracht. Waardering Het SANITAIRGEBOUW is van algemeen belang - vanwege de architectuurhistorische waarde van het bijzondere materiaalgebruik. - Het sanitairgebouw heeft ensemblewaarde vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 531194
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van overig in Weert

De Lichtenberg

IJzerenmanweg 15
Weert
Inleiding De ENTREE met MUUR is onderdeel van het recreatiecomplex De Lichtenberg. De entree gelegen aan de zuidzijde van het recreatiecom..

overig

IJzerenmanweg 15
Weert
Inleiding De AANLEG is als onderdeel van het recreatiecomplex De Lichtenberg in opdracht van het Bisschoppelijk College stand gekomen ten b..

overig

IJzerenmanweg 15
Weert
Inleiding ZWEMBAD met LIGWEIDE, KLEEDHOKJES, POMPHUISJE EN INSTRUCTEURSGEBOUW zijn onderdeel van het recreatiecomplex De Lichtenberg. Ze da..

gebouw

IJzerenmanweg 15
Weert
Inleiding Het OPENLUCHTTHEATER MET TRIBUNE, TONEELGEBOUW EN REGIEHUISJE is onderdeel van het recreatiecomplex De Lichtenberg. Het openlucht..

weg en waterwerk

IJzerenmanweg 15
Weert
Inleiding De BOOGBRUG is onderdeel van het recreatiecomplex De Lichtenberg dat is gebouwd naar ontwerp van architect P.H. Weegels. De boogb..

Kaart & Routeplanner