Meer dan 63.000 rijksmonumenten


weg en waterwerk in Weert

Weg En Waterwerk

IJzerenmanweg 15
6006TA Weert
Limburg


Beschrijving van weg en waterwerk

Inleiding De BOOGBRUG is onderdeel van het recreatiecomplex De Lichtenberg dat is gebouwd naar ontwerp van architect P.H. Weegels. De boogbrug vormt vanaf de Diesterbaan de toegang tot de IJzerenmanweg. Omschrijving De BOOGBRUG, die de gracht overkluist die rond een gedeelte van De Lichtenberg is aangelegd, is uitgevoerd in Nivelsteiner breuksteen. De brug heeft drie kleine rondboog waterdoorgangen. De muren zijn iets gebogen uitgevoerd. Waardering De BOOGBRUG is van algemeen belang - vanwege de architectuurhistorische waarde van het bijzondere materiaalgebruik. - De ensemblewaarde is gelegen in de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 531190
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van weg en waterwerk in Weert

overig

IJzerenmanweg 15
Weert
Inleiding ZWEMBAD met LIGWEIDE, KLEEDHOKJES, POMPHUISJE EN INSTRUCTEURSGEBOUW zijn onderdeel van het recreatiecomplex De Lichtenberg. Ze da..

overig

IJzerenmanweg 15
Weert
Inleiding De AANLEG is als onderdeel van het recreatiecomplex De Lichtenberg in opdracht van het Bisschoppelijk College stand gekomen ten b..

De Lichtenberg

IJzerenmanweg 15
Weert
Inleiding De ENTREE met MUUR is onderdeel van het recreatiecomplex De Lichtenberg. De entree gelegen aan de zuidzijde van het recreatiecom..

overig

IJzerenmanweg 15
Weert
Inleiding Het GEBOUW VOOR SANITAIR is onderdeel van recreatiecomplex De Lichtenberg. Het is omtreeks 1954 gebouwd naar een ontwerp van arch..

gebouw

IJzerenmanweg 15
Weert
Inleiding Het OPENLUCHTTHEATER MET TRIBUNE, TONEELGEBOUW EN REGIEHUISJE is onderdeel van het recreatiecomplex De Lichtenberg. Het openlucht..

Kaart & Routeplanner