Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Lichtenberg in Weert

Overig

IJzerenmanweg 15
6006TA Weert
Limburg


Beschrijving van De Lichtenberg

Inleiding De ENTREE met MUUR is onderdeel van het recreatiecomplex De Lichtenberg. De entree gelegen aan de zuidzijde van het recreatiecomplex, is in 1956 voltooid naar ontwerp van architect P.H. Weegels. Omschrijving De ENTREE bestaat uit een opening in de MUUR die is opgetrokken uit Nivelsteiner breuksteen. De entree wordt gemarkeerd door twee (natuurstenen) pijlers met daartussen een smeedijzeren hek. De pijlers hebben een vierkante grondslag en een overstekende piramidevormige afdekking. Waardering De ENTREE met MUUR is van algemeen belang - vanwege de architectuurhistorische waarde. - Tevens van algemeen belang vanwege ensemblewaarde die is gelegen in de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530952
Laatste wijziging: 2014-08-01 21:03:16.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Lichtenberg in Weert

overig

IJzerenmanweg 15
Weert
Inleiding Het GEBOUW VOOR SANITAIR is onderdeel van recreatiecomplex De Lichtenberg. Het is omtreeks 1954 gebouwd naar een ontwerp van arch..

overig

IJzerenmanweg 15
Weert
Inleiding De AANLEG is als onderdeel van het recreatiecomplex De Lichtenberg in opdracht van het Bisschoppelijk College stand gekomen ten b..

overig

IJzerenmanweg 15
Weert
Inleiding ZWEMBAD met LIGWEIDE, KLEEDHOKJES, POMPHUISJE EN INSTRUCTEURSGEBOUW zijn onderdeel van het recreatiecomplex De Lichtenberg. Ze da..

gebouw

IJzerenmanweg 15
Weert
Inleiding Het OPENLUCHTTHEATER MET TRIBUNE, TONEELGEBOUW EN REGIEHUISJE is onderdeel van het recreatiecomplex De Lichtenberg. Het openlucht..

weg en waterwerk

IJzerenmanweg 15
Weert
Inleiding De BOOGBRUG is onderdeel van het recreatiecomplex De Lichtenberg dat is gebouwd naar ontwerp van architect P.H. Weegels. De boogb..

Kaart & Routeplanner