Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Velhorst: kapberg in Lochem

Boerderij

Velhorst 5
7241TB Lochem
Gelderland


Beschrijving van De Velhorst: kapberg

Omschrijving onderdeel 22 Ten oosten van de boerderij staat een eenroedige KAPBERG met tasvloer onder rieten kap, afgesloten door een verticale beplanking. Waardering KAPBERG behorend tot de historische buitenplaats de Velhorst, van belang - als onderdeel van het boerderijcomplex Scholten - wegens de ouderdom - als type - wegens de functie (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530810
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Velhorst: kapberg in Lochem

De Velhorst: chauffeurswoning

Velhorst 5
Lochem
Omschrijving onderdeel 10 CHAUFFEURSWONING, Op rechthoekige plattegrond gelegen, uit rode baksteen opgetrokken woning uit ..

De Velhorst: boerderijcomplex Nieboer

Velhorst 5
Lochem
Omschrijving onderdeel 11 BOERDERIJCOMPLEX NIEBOER, Het boerderijcomplex Nieboer, ten zuiden van de Velhorst en ten westen van de toegangs..

De Velhorst: bakhuis

Velhorst 5
Lochem
Omschrijving onderdeel 12 Het boerderijcomplex Nieboer, ten zuiden van de Velhorst en ten westen van de toegangslaan, behoorde vanouds tot ..

De Velhorst: waterput

Velhorst 5
Lochem
Omschrijving onderdeel 13 Het boerderijcomplex Nieboer, ten zuiden van de Velhorst en ten westen van de toegangslaan, behoorde vanouds tot ..

De Velhorst: uitgebouwde steltenberg

Velhorst 5
Lochem
Omschrijving onderdeel 14 Het boerderijcomplex Nieboer, ten zuiden van de Velhorst en ten westen van de toegangslaan, behoorde vanouds tot..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Velhorst: kapberg in Lochem

Foto's (3)