Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hartelaar: veeschuur in Twello

Kasteel Buitenplaats

Hartelaar 5
7391MZ Twello (gemeente Voorst)
Gelderland

Bouwjaar: midden 19e eeuw


Beschrijving van Hartelaar: veeschuur

Omschrijving onderdeel 5c. Schuur. Rechts achter de boerderij een VEESCHUUR, midden 19de eeuw, met middenlangsdeel en ankerbalkgebinten. Het wolfdak is boven met riet gedekt, het onderste gedeelte met Oud Hollandse pannen. In de voorgevel getoogde mendeuren, geflankeerd doortwee gietijzeren ramen met ronde bovenzijde. In de rechter zijgevel mestdeurtjes met halfronde gietijzeren stalraampjes. Waardering VEESCHUUR van boerderij De Schokkenkamp, behorend tot de historische buitenplaats Het Hartelaar, van belang - wegens het type; - wegens de ensemblewaarde; - wegens de ligging. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530694
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hartelaar: veeschuur in Twello

Hartelaar: pomp

Hartelaar 5
Twello (Gemeente Voorst)
Omschrijving onderdeel 5b. Pomp. Tegenover de voorgevel van de boerderij een POMP (XXA) met houten pompkast op gemetselde voet. Waarderi..

Hartelaar: boerderij middenlangsdeeltype

Hartelaar 5
Twello (Gemeente Voorst)
Omschrijving onderdeel 5a. Boerderij De Schokkenkamp BOERDERIJ uit de 18de eeuw van het middenlangsdeeltype. De boerderij staat op een r..

Hartelaar: tuinmanswoning

Hartelaar 10
Twello (Gemeente Voorst)
Omschrijving onderdeel 4a. TUINMANSWONING Laanzicht. Boerderij uit de tweede helft van de 19de eeuw van het middenlangsdeeltype..

Hartelaar: schuurberg

Hartelaar 10
Twello (Gemeente Voorst)
Omschrijving onderdeel 4b. SCHUURBERG. Naast Laanzicht aan de oprijlaan naar het Hartelaar staat een schuurberg (XIXB). Het muurwerk van ..

Gepleisterd gebouwtje in enigszins gotiserende stijl

Kerklaan 10
Twello (Gemeente Voorst)
In enigszins gotiserende stijl opgetrokken, gepleisterd gebouwtje uit 1871. Gepolychromeerde wapensteen, 1641, afkomstig van het v.m. Huis D..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hartelaar: veeschuur in Twello