Meer dan 63.000 rijksmonumenten


boerderij in Laren

Boerderij

Juffersdijk 2
7245TR Laren (gemeente Lochem)
Gelderland


Beschrijving van boerderij

Omschrijving Bij de voormalige jachtopzienerswoning 't Jagershuis bevindt zich een vierroedige HOOIBERG met verhoogde tasvloer en rieten tentdak. Het onder de tasvloer gelegen gedeelte is deels dichtgezet. Aan de achterzijde een kleine houten aanbouw met lessenaarsdak. Waardering HOOIBERG, deel uitmakend van een ensemble van voormalige jachtopzienerswoning en hooiberg, behorend tot de historische buitenplaats Verwolde is van belang - wegens de ouderdom - wegens het type - wegens de samenhang met de voormalige jachtopzienerswoning (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530660
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van boerderij in Laren

tuin park landgoed

Juffersdijk 2
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving 't JAGERSHUIS. Pand op rechthoekige plattegrond van één bouwlaag en een kapverdieping onder een met gesmoorde oud-Hollandse..

Blankenberg

Juffersdijk 3
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving BOERDERIJ BLANKENBERG. Boerderij wellicht 18de eeuw met hoog rieten wolfdak en achterbaander. Voorgevel in traditionele trant..

kasteel buitenplaats

Juffersdijk 3
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving Bij de boerderij Blankenberg staat aan de overzijde van de weg een SCHUUR met rieten wolfdak en met patronen van hout- en stam..

boerderij

Juffersdijk 3
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving Bij de boerderij Blankenberg staat aan de overzijde van de weg een BAKHUIS van één bouwlaag onder zadeldak, opgetrokken in ..

boerderij

Jonker Emile Laan 3
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving Naast de boerderij Meijer een vierroedige HOOIBERG, gedekt door een rieten kap. De roeden zijn van eikenhout. Waardering HOO..

Kaart & Routeplanner

Route naar boerderij in Laren