Meer dan 63.000 rijksmonumenten


kasteel buitenplaats in Laren

Kasteel Buitenplaats

Juffersdijk 3
7245TR Laren (gemeente Lochem)
Gelderland


Beschrijving van kasteel buitenplaats

Omschrijving Bij de boerderij Blankenberg staat aan de overzijde van de weg een SCHUUR met rieten wolfdak en met patronen van hout- en stammetjes versierd voorschot, 1883. Waardering SCHUUR, deel uitmakend van een ensemble van boerderij, schuur en bakhuis, behorend tot de historische buitenplaats Verwolde van belang - wegens de ouderdom - wegens het type - wegens de bijzondere vormgeving - wegens de samenhang met de boerderij (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530657
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van kasteel buitenplaats in Laren

boerderij

Juffersdijk 3
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving Bij de boerderij Blankenberg staat aan de overzijde van de weg een BAKHUIS van één bouwlaag onder zadeldak, opgetrokken in ..

Blankenberg

Juffersdijk 3
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving BOERDERIJ BLANKENBERG. Boerderij wellicht 18de eeuw met hoog rieten wolfdak en achterbaander. Voorgevel in traditionele trant..

boerderij

Juffersdijk 2
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving Bij de voormalige jachtopzienerswoning 't Jagershuis bevindt zich een vierroedige HOOIBERG met verhoogde tasvloer en rieten te..

tuin park landgoed

Juffersdijk 2
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving 't JAGERSHUIS. Pand op rechthoekige plattegrond van één bouwlaag en een kapverdieping onder een met gesmoorde oud-Hollandse..

boerderij

Jonker Emile Laan 3
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving Naast de boerderij Meijer een vierroedige HOOIBERG, gedekt door een rieten kap. De roeden zijn van eikenhout. Waardering HOO..

Kaart & Routeplanner