Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blankenberg in Laren

Boerderij

Juffersdijk 3
7245TR Laren (gemeente Lochem)
Gelderland


Beschrijving van Blankenberg

Omschrijving BOERDERIJ BLANKENBERG. Boerderij wellicht 18de eeuw met hoog rieten wolfdak en achterbaander. Voorgevel in traditionele trant vernieuwd, 1885. Waardering BOERDERIJ BLANKENBERG, deel uitmakend van een ensemble van boerderij, schuur en bakhuis, behorend tot de historische buitenplaats Verwolde, van algemeen cultuurhistorisch belang - wegens de ouderdom - wegens de bouwstijl - wegens het type - wegens de ligging als blikvanger op de wandeling over de buitenplaats - als functioneel en visueel historische component van de buitenplaats (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530656
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blankenberg in Laren

kasteel buitenplaats

Juffersdijk 3
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving Bij de boerderij Blankenberg staat aan de overzijde van de weg een SCHUUR met rieten wolfdak en met patronen van hout- en stam..

boerderij

Juffersdijk 3
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving Bij de boerderij Blankenberg staat aan de overzijde van de weg een BAKHUIS van één bouwlaag onder zadeldak, opgetrokken in ..

boerderij

Juffersdijk 2
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving Bij de voormalige jachtopzienerswoning 't Jagershuis bevindt zich een vierroedige HOOIBERG met verhoogde tasvloer en rieten te..

tuin park landgoed

Juffersdijk 2
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving 't JAGERSHUIS. Pand op rechthoekige plattegrond van één bouwlaag en een kapverdieping onder een met gesmoorde oud-Hollandse..

boerderij

Jonker Emile Laan 3
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving Naast de boerderij Meijer een vierroedige HOOIBERG, gedekt door een rieten kap. De roeden zijn van eikenhout. Waardering HOO..

Kaart & Routeplanner

Route naar Blankenberg in Laren