Meer dan 63.000 rijksmonumenten


boerderij in Laren

Boerderij

Jonker Emile Laan 3
7245TL Laren (gemeente Lochem)
Gelderland


Beschrijving van boerderij

Omschrijving Naast de boerderij Meijer een vierroedige HOOIBERG, gedekt door een rieten kap. De roeden zijn van eikenhout. Waardering HOOIBERG, deel uitmakend van een ensemble, bestaande uit een boerderij, twee hooibergen en bakhuis en behorend tot de historische buitenplaats Verwolde is van belang - wegens de ouderdom - wegens het type - wegens de relatie tot het ensemble (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530654
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van boerderij in Laren

boerderij

Jonker Emile Laan 3
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving Naast de boerderij Meijer een vierroedige HOOIBERG, gedekt door een rieten kap. De roeden zijn van eikenhout. Waardering HOO..

boerderij

Jonker Emile Laan 3
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving Op het erf van de boerderij een klein BAKHUIS op rechthoekige grondslag, voorzien van een zadeldak met gesmoorde muldenpannen ..

Meijer

Jonker Emile Laan 3
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving BOERDERIJ MEIJER. Deze boerderij ligt links van de hoofdzichtlijn van het huis Verwolde. Zodra men het omgrachte terrein verl..

tuin park landgoed

Jonker Emile Laan 6
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving ORANJERIE. De oranjerie is gebouwd ca 1890 en is een eenvoudig bakstenen gebouw met pilastergevels onder met pannen gedekt sc..

kasteel buitenplaats

Jonker Emile Laan 4
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving HUIS VERWOLDE. Het huis dagtekent uit 1775-1776 en is gebouwd ter plaatse van een oudere voorganger in Lodewijk XVI-stijl; he..

Kaart & Routeplanner

Route naar boerderij in Laren