Meer dan 63.000 rijksmonumenten


boerderij in Laren

Boerderij

Oude Holterweg 1
7245TM Laren (gemeente Lochem)
Gelderland


Beschrijving van boerderij

Omschrijving Bij de boerderij Henrikahoeve bevindt zich rechts een BAKHUISJE van één bouwlaag onder zadeldak, opgetrokken in baksteen. Waardering BAKHUISJE, deel uitmakend van een ensemble van boerderij, bakhuis en hooiberg, behorend tot de historische buitenplaats Verwolde van belang - wegens de ouderom - wegens het type - wegens de samenhang met de boerderij (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530651
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van boerderij in Laren

boerderij

Oude Holterweg 1
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving Bij de boerderij Henrikahoeve bevindt zich een vierroedige HOOIBERG met verhoogde tasvloer en rieten tentdak. Waardering HOO..

Henrikahoeve

Oude Holterweg 1
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving BOERDERIJ HENRIKAHOEVE. Hallehuisboerderij uit 1892 gelegen in het verlengde van de Jonker Emilelaan. Het voorhuis is smaller..

Denneboom

Jonker Emile Laan 2
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving Voormalige BOSWACHTERSWONING DENNEBOOM. Pand van één bouwlaag onder een met pannen gedekt zadeldak. De voorgevel is gericht..

Hofmeyer

Markeloseweg 8
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving Voormalige TIMMERMANSWONING HOFMEYER. Pand op rechthoekige plattegrond van een bouwlaag onder een met pannen gedekt zadeldak...

Allardhoeve

Markeloseweg 6
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving ALLARDHOEVE. Hallehuisboerderij uit 1882 onder rieten en pannen wolfdak. De uit rode baksteen opgetrokken boerderij heeft de ..

Kaart & Routeplanner

Route naar boerderij in Laren