Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vanenburg: toegangsbrug in Putten

Tuin Park Landgoed

Vanenburgerallee 11
3882RH Putten
Gelderland

Bouwjaar: circa 1880


Beschrijving van Vanenburg: toegangsbrug

Omschrijving onderdeel 7: BRUG behorende bij de historische buitenplaats Vanenburg. In de as van het huis ligt een gemetselde brug uit ca.1880 met een witgepleisterde balustrade voorzien van rechthoekige verdiepte velden. Aan weerszijden pijlers deels rustend op uitspringend metselwerk en met uitkragende hardstenen bekroning/afdekplaten. Waardering BRUG van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - als markering van de toegang tot de buitenplaats; - vanwege de doelmatige vormgeving; - vanwege de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530635
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vanenburg: toegangsbrug in Putten

Vanenburg

Vanenburgerallee 11
Putten
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (Vanenburg) onderdeel van de historische buitenplaats Vanenburg. Op een oudere bouwplaats is rond het..

Vanenburg: historische aanleg

Vanenburgerallee 11
Putten
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Vanenburg. De aanleg kenmerkt zich door een 17de-e..

Vanenburg: koetshuis

Vanenburgerallee 9
Putten
Omschrijving onderdeel 3: KOETSHUIS behorende bij de historische buitenplaats Vanenburg. Aan de zuidzijde van het voorplein staat een wit g..

Vanenburg: oranjerie 'Klein Vanenburg'

Vanenburgerallee 15
Putten
Omschrijving onderdeel 6: ORANJERIE 'Klein Vanenbrug' behorende bij de historische buitenplaats Vanenburg. Ten noordoosten van het huis sta..

Vanenburg: oranjerie

Vanenburgerallee 13
Putten
Omschrijving onderdeel 4: ORANJERIE behorende bij de historische buitenplaats Vanenburg. Aan de noordzijde van het voorplein staat een wit ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Vanenburg: toegangsbrug in Putten