Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Den Aalhorst: Boerderijcomplex De Hof: kapberg in Dalfsen

Boerderij

Aalshorsterpad 12
7722JL Dalfsen
Overijssel

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Den Aalhorst: Boerderijcomplex De Hof: kapberg

Inleiding Het boerderijcomplex DE HOF, behorende tot de buitenplaats Den Aalshorst, bestaat uit een boerderij uit 1849 (14a), een kapberg (14b), een schuur (14c) en een open loods (14d). Omschrijving KAPBERG (14b) met rieten schilddak en vier roeden (XIX). Waardering KAPBERG, deeluitmakend van boerderijcomplex De Hof, behorend tot de historische buitenplaats Den Aalshorst van algemeen belang: - wegens de ouderdom - wegens de volkskundige waarde - wegens de ensemblewaarde - wegens de relatie met de overige gebouwen horend tot de buitenplaats - wegens de ligging. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530601
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Den Aalhorst: Boerderijcomplex De Hof: kapberg in Dalfsen

Den Aalshorst: historische tuin- en parkaanleg

Aalshorsterpad 12
Dalfsen
Omschrijving De historische TUIN- EN PARKAANLEG (2) van Den Aalshorst bestaat uit een aantal karakteristieke componenten, te weten, het 17..

Den Aalshorst: rechter bouwhuis

Aalshorsterpad 12
Dalfsen
Omschrijving Rechts van het voorplein ligt het uit 1720 daterende BOUWHUIS (3), oorspronkelijk als tuinmanswoning en stal in gebruik en th..

Den Aalshorst: linker bouwhuis

Aalshorsterpad 12
Dalfsen
Omschrijving Links van het voorplein ligt het uit 1720 daterende BOUWHUIS (4), dat als oranjerie en stalling in gebruik was. Van dit gebou..

Den Aalshorst: tuinmanshuisje

Aalshorsterpad 12
Dalfsen
Omschrijving In 1911 gebouwd TUINMANSHUISJE (5), genaamd 'De Looze'. Op rechthoekige grondslag staand bouwwerk, opgetrokken van rode machi..

Den Aalshorst: tuinmuren

Aalshorsterpad 12
Dalfsen
Omschrijving Het middendeel van de rechthoekige tuin is door TUINMUREN (6) in 1874 (jaartalsteentje) afgescheiden van de rest. Aan de noor..

Kaart & Routeplanner

Route naar Den Aalhorst: Boerderijcomplex De Hof: kapberg in Dalfsen

Foto's (3)