Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Molecaten in Hattem

Kasteel Buitenplaats

Molecaten 1
8051PN Hattem
Gelderland


Beschrijving van Molecaten

Omschrijving onderdeel 11: DIENSTWONING Aan de laan ten zuiden van de vijverpartij in landschapsstijl gelegen witgepleisterde dienstwoning op rechthoekige grondslag onder met gesmoorde rode pannen gedekt wolfsdak. De voorgevel vertoont een blokmotief. In de voorgevel de gedenksteen van de oprichting van de boerderij: "Baronesse van Heeckeren van Molecaten geboren van der Goes heeft de eerste steen gelegd 25 augustus 1881". Aan de voorzijde 2 6-ruitsschuifvensters met luiken. Centraal op de verdieping een ensemble van twee kleine halfronde vensters onder gebogen in de gevel uitzwenkende stenen tracering. Aan de rechterzijde de entreedeur. Aan de linkerzijde een uitgebouwd salet en 4-ruitsvenster. Luiken en deur zijn geschilderd in de Van Heeckeren kleuren goud en rood. Waardering De DIENSTWONING behorende bij de buitenplaats Molecaten, is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang * vanwege de gaafheid; * vanwege de hoge ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530479
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Molecaten in Hattem

Molecaten

Molecaten 1
Hattem
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De historische parkaanleg van Molecaten kenmerkt zich door een sterk in de struc..

Molecaten

Molecaten 1
Hattem
Omschrijving onderdeel 3: VLUCHTBURCHT genaamd Spaanse Graven. Waarschijnlijk in de jaren 1587-1588, toen de Spanjaarden zich enkele maande..

Molecaten

Molecaten 1
Hattem
Omschrijving onderdeel 4: KOETSHUIS MET DIENSTWONINGEN EN STALGEBOUW. In neoclassicistische trant opgetrokken wit gepleisterd koetshuis met..

Molecaten

Molecaten 1
Hattem
Omschrijving onderdeel 5: KEERMUREN MET ZANDSTENEN BEELDEN. Twee lage rode bakstenen 19de-eeuwse muren met halfronde doorgang over de Trijs..

Molecaten

Molecaten 1
Hattem
Omschrijving onderdeel 6: DRUIVENKAS. Kas op rechthoekige grondslag in 1893 opgetrokken aan de noordwestzijde van de hof direct achter het ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Molecaten in Hattem