Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Molecaten in Hattem

Tuin Park Landgoed

Molecaten 1
8051PN Hattem
Gelderland


Beschrijving van Molecaten

Omschrijving onderdeel 10: ENTREEPIJLERS BIJ SPIJKER WATERVLIED. Twee hardstenen 17de-eeuwse slanke pijlers met blokmotief, aan de bovenzijde afgesloten door een masceron met een voluut aan weerszijden en bolbekroning. De pijlers zijn vermoedelijk afkomstig van het in 1824-1825 afgebroken poortgebouw van het voorplein van huis Molecaten en naar hun huidige standplaats ter markering van de entree van het spijker De ENTREEPIJLERS BIJ SPIJKER WATERVLIED, behorende bij de buitenplaats Molecaten, zijn in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang * vanwege de ouderdom; * vanwege de gaafheid; * vanwege de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530478
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Molecaten in Hattem

Molecaten

Molecaten 1
Hattem
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De historische parkaanleg van Molecaten kenmerkt zich door een sterk in de struc..

Molecaten

Molecaten 1
Hattem
Omschrijving onderdeel 3: VLUCHTBURCHT genaamd Spaanse Graven. Waarschijnlijk in de jaren 1587-1588, toen de Spanjaarden zich enkele maande..

Molecaten

Molecaten 1
Hattem
Omschrijving onderdeel 4: KOETSHUIS MET DIENSTWONINGEN EN STALGEBOUW. In neoclassicistische trant opgetrokken wit gepleisterd koetshuis met..

Molecaten

Molecaten 1
Hattem
Omschrijving onderdeel 5: KEERMUREN MET ZANDSTENEN BEELDEN. Twee lage rode bakstenen 19de-eeuwse muren met halfronde doorgang over de Trijs..

Molecaten

Molecaten 1
Hattem
Omschrijving onderdeel 6: DRUIVENKAS. Kas op rechthoekige grondslag in 1893 opgetrokken aan de noordwestzijde van de hof direct achter het ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Molecaten in Hattem