Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Molecaten in Hattem

Kasteel Buitenplaats

Molecaten 1
8051PN Hattem
Gelderland


Beschrijving van Molecaten

Omschrijving onderdeel 9: DAGLONERSWONING BIJ SPIJKER WATERVLIED. Kleine witgepleisterde woning uit het midden van de 19de eeuw op rechthoekige grondslag van een enkele bouwlaag onder een rieten wolfskap. Aan de voorzijde vertoont de kap een golvende houten rand als ornamentele daklijst. Aan de voor(oost-)zijde iets links van het midden de toegangsdeur met bovenlicht, links klein een 4-ruitsvenster met luik en rechts een 12-ruitsschuifvenster met luiken. Luiken en deur zijn geschilderd in de Van Heeckeren kleuren goud en rood. Aan de achterzijde een deels in de gevel verzonken hooiluik. Waardering De DAGLONERSWONING BIJ SPIJKER WATERVLIED, behorende bij de buitenplaats Molecaten, is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang * vanwege de gaafheid; * vanwege de ouderdom; * vanwege de hoge ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530477
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Molecaten in Hattem

Molecaten

Molecaten 1
Hattem
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De historische parkaanleg van Molecaten kenmerkt zich door een sterk in de struc..

Molecaten

Molecaten 1
Hattem
Omschrijving onderdeel 3: VLUCHTBURCHT genaamd Spaanse Graven. Waarschijnlijk in de jaren 1587-1588, toen de Spanjaarden zich enkele maande..

Molecaten

Molecaten 1
Hattem
Omschrijving onderdeel 4: KOETSHUIS MET DIENSTWONINGEN EN STALGEBOUW. In neoclassicistische trant opgetrokken wit gepleisterd koetshuis met..

Molecaten

Molecaten 1
Hattem
Omschrijving onderdeel 5: KEERMUREN MET ZANDSTENEN BEELDEN. Twee lage rode bakstenen 19de-eeuwse muren met halfronde doorgang over de Trijs..

Molecaten

Molecaten 1
Hattem
Omschrijving onderdeel 6: DRUIVENKAS. Kas op rechthoekige grondslag in 1893 opgetrokken aan de noordwestzijde van de hof direct achter het ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Molecaten in Hattem