Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Haere, Entreepijlers in Olst

Tuin Park Landgoed

Haereweg 2
8121PJ Olst (gemeente Olst Wijhe)
Overijssel


Beschrijving van De Haere, Entreepijlers

Omschrijving onderdeel 8: ENTREEPIJLERS. Twee betonnen conische entreepijlers met elk in een enigszins terugliggend veld de vermelding van de naam van de buitenplaats. De pijlers, die tegen de dijk aan weerszijden van de toegangslaan staan opgesteld, dateren uit omstreeks 1910. Waardering De ENTREEPIJLERS behorende bij de historische buitenplaats De Haere zijn in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang - vanwege de ensemblewaarde; - als historisch functioneel onderdeel van de historische buitenplaats De Haere; - vanwege de sobere vormgeving; - vanwege de decoratieve waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530436
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Haere, Entreepijlers in Olst

De Haere, Rentmeesterswoning, Chalet-achtig huis

Haereweg 2
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving onderdeel 6: RENTMEESTERSWONING. Aan de IJsseldijk staand chaletachtig huis, daterend van kort na het midden van de 19de eeuw..

De Haere, Voormalig tolhuis

Rijksstraatweg 8
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving onderdeel 7: Voormalig TOLHUIS. Dwars op de dijkas gebouwd klein pand uit de eerste kwart van de 19de eeuw met gepleisterde p..

Huis De Haere

Haereweg 4
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving onderdeel 1: LANDHUIS DE HAERE. Omgrachte hoofdgebouw, in oorsprong teruggaand tot in 1559. Uit deze tijd dateert de huidige ..

De Haere, Koetshuis

Haereweg 6
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving onderdeel 3: ENSEMBLE VAN JACHTHUIS, KOETSHUIS EN PAARDENSTAL. Op L-vormige grondslag opgetrokken ensemble van jachthuis, koe..

De Haere, Historische tuin- en parkaanleg

Haereweg 4
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De historische parkaanleg van De Haere kenmerkt zich door de grote schaal en doo..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)