Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Haere, Voormalig tolhuis in Olst

Kasteel Buitenplaats

Rijksstraatweg 8
8121PD Olst (gemeente Olst Wijhe)
Overijssel


Beschrijving van De Haere, Voormalig tolhuis

Omschrijving onderdeel 7: Voormalig TOLHUIS. Dwars op de dijkas gebouwd klein pand uit de eerste kwart van de 19de eeuw met gepleisterde puntgevels, waartussen een met Oud-Hollandse pannen gedekt zadeldak. Het pand staat aangegeven op het Kadastraal Minuutplan uit 1822. Vensters met 6- en 9-ruitsschuiframen en luiken. In de topgevel aan de voor- en achterzijde een 4-ruitsvenster. Waardering Het voormalig TOLHUIS behorende bij de historische buitenplaats De Haere is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang - vanwege de ouderdom; - vanwege de ensemblewaarde; - als historisch functioneel onderdeel van de historische buitenplaats De Haere. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530435
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Haere, Voormalig tolhuis in Olst

De Haere, Entreepijlers

Haereweg 2
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving onderdeel 8: ENTREEPIJLERS. Twee betonnen conische entreepijlers met elk in een enigszins terugliggend veld de vermelding van..

De Haere, Rentmeesterswoning, Chalet-achtig huis

Haereweg 2
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving onderdeel 6: RENTMEESTERSWONING. Aan de IJsseldijk staand chaletachtig huis, daterend van kort na het midden van de 19de eeuw..

Huis De Haere

Haereweg 4
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving onderdeel 1: LANDHUIS DE HAERE. Omgrachte hoofdgebouw, in oorsprong teruggaand tot in 1559. Uit deze tijd dateert de huidige ..

De Haere, Historische tuin- en parkaanleg

Haereweg 4
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De historische parkaanleg van De Haere kenmerkt zich door de grote schaal en doo..

De Haere, Koetshuis

Haereweg 6
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving onderdeel 3: ENSEMBLE VAN JACHTHUIS, KOETSHUIS EN PAARDENSTAL. Op L-vormige grondslag opgetrokken ensemble van jachthuis, koe..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)