Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Rust en Vreugd: tuinbank in Wassenaar

Tuin Park Landgoed

Van Ommerenlaan 2
2243CD Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: vroeg 20e eeuw


Beschrijving van Rust en Vreugd: tuinbank

Omschrijving onderdeel 15: op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.15 TUINBANK behorende bij de historische buitenplaats Rust en Vreugd. In de aanleg staat een eenvoudige kunststenen tuinbank daterende uit de vroege 20ste eeuw. De bank maakt deel uit van een ensemble van drie gelijke banken, waarvan er twee in het entreeportiek van het landhuis staan opgesteld. Waardering TUINBANK behorende bij de buitenplaats Rust en Vreugd is van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische waarde - als ornamenteel onderdeel; - vanwege het materiaalgebruik; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530416
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Rust en Vreugd: tuinbank in Wassenaar

Rust en Vreugd: lage tuinmuur

Van Ommerenlaan 2
Wassenaar
Omschrijving onderdeel 12: op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.12 LAGE TUINMUUR behorende bij de historische buitenplaats Rust en Vr..

Rust en Vreugd: siervaas

Van Ommerenlaan 2
Wassenaar
Omschrijving onderdeel 13: op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.13 SIERVAAS behorende bij de historische buitenplaats Rust en Vreugd...

Rust en Vreugd: tuinmuur

Van Ommerenlaan 2
Wassenaar
Omschrijving onderdeel 14: op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.14 TUINMUUR behorende bij de historische buitenplaats Rust en Vreugd...

Rust en Vreugd: historische tuin- en parkaanleg

Van Ommerenlaan 2
Wassenaar
Omschrijving onderdeel 2: op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.2 DE HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende bij de historische buit..

Rust en Vreugd: toegangshek

Van Ommerenlaan 2
Wassenaar
Omschrijving onderdeel 3: op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.3 TOEGANGSHEK behorende bij de historische buitenplaats Rust en Vreugd..

Kaart & Routeplanner

Route naar Rust en Vreugd: tuinbank in Wassenaar