Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Rust en Vreugd: tuinmuur in Wassenaar

Tuin Park Landgoed

Van Ommerenlaan 2
2243CD Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: ca. 1830


Beschrijving van Rust en Vreugd: tuinmuur

Omschrijving onderdeel 14: op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.14 TUINMUUR behorende bij de historische buitenplaats Rust en Vreugd. Ten noordoosten van het hoofdgebouw is de rechthoekige moestuin gesitueerd met een rood bakstenen tuinmuur die nog niet op het Kadastraal Minuutplan uit 1822 en wel op de kaart van Rust en Vreugd uit ca. 1848 staat aangegeven: de muur is dus in de tussenliggende periode opgetrokken. De tuinmuur wordt afgedekt door rode dakpannen en wordt door steunberen geleed. Tussen hoekpijlers een smalle doorgang met een ijzeren spijlenhekje. Waardering TUINMUUR behorende bij de buitenplaats Rust en Vreugd is van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische waarde - als ruimtelijk en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de doelmatige vormgeving; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530415
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Rust en Vreugd: tuinmuur in Wassenaar

Rust en Vreugd: lage tuinmuur

Van Ommerenlaan 2
Wassenaar
Omschrijving onderdeel 12: op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.12 LAGE TUINMUUR behorende bij de historische buitenplaats Rust en Vr..

Rust en Vreugd: siervaas

Van Ommerenlaan 2
Wassenaar
Omschrijving onderdeel 13: op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.13 SIERVAAS behorende bij de historische buitenplaats Rust en Vreugd...

Rust en Vreugd: tuinbank

Van Ommerenlaan 2
Wassenaar
Omschrijving onderdeel 15: op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.15 TUINBANK behorende bij de historische buitenplaats Rust en Vreugd...

Rust en Vreugd: historische tuin- en parkaanleg

Van Ommerenlaan 2
Wassenaar
Omschrijving onderdeel 2: op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.2 DE HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende bij de historische buit..

Rust en Vreugd: toegangshek

Van Ommerenlaan 2
Wassenaar
Omschrijving onderdeel 3: op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.3 TOEGANGSHEK behorende bij de historische buitenplaats Rust en Vreugd..

Kaart & Routeplanner

Route naar Rust en Vreugd: tuinmuur in Wassenaar