Rust en Vreugd: brug met hek in Wassenaar

Van Ommerenlaan 2
2243CD Wassenaar

Beschrijving van Rust en Vreugd: brug met hek

Omschrijving onderdeel 10: op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.10 BRUG MET HEK behorende bij de historische buitenplaats Rust en Vreugd. Ten westen van het hoofdgebouw gelegen brug met hekwerk, die tevens de toegang geeft tot de met waterpartijen omgeven huisplaats. De licht gebogen brug, daterend uit ca.1923, bestaat uit een houten brugdek waarop een houten balustrade van staanders waartussen een ijzeren puntige ketting hangt. Op het midden van de brug een ijzeren toegangshek met dubbele hekvleugels en rechte zijstukken. Waardering BRUG MET HEK behorende bij de buitenplaats Rust en Vreugd is van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische waarde: - als markering van de entree naar het woonhuis; - vanwege de vormgeving en materiaalgebruik, kenmerkend voor de bouwtijd; - als ruimtelijk en functioneel onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)