Meer dan 63.000 rijksmonumenten


boerderij in Breda

Boerderij

Burgstsedreef 13
4822ZA Breda
Noord Brabant


Beschrijving van boerderij

Omschrijving onnderdeel 12: KARRESCHUUR. Met donker geteerde houten delen opgetrokken karreschuur op rechthoekige grondslag op bakstenen plint, gesitueerd op het erf van boerderij de Grote Hoeve, onder met kruispannen gedekt schilddak (waarschijnlijk oorspronkelijk rieten dak). De schuur kent een gave 18de-eeuwse, of oudere gebintconstructie van deels nauwelijks bewerkte, gebogen stammen. Wellicht dateert de schuur in oorsprong uit de 17de eeuw. Waardering De KARRESCHUUR op de historische buitenplaats Burgst is van algemeen belang vanwege: - de architectuurhistorische waarde vanwege de bijzondere kapconstructie; - de ensemblewaarde; - de gaafheid en de ouderdom; - de zeldzaamheidswaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530297
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van boerderij in Breda

boerderij

Burgstsedreef 13
Breda
Omschrijving onderdeel 11: VLAAMSE SCHUUR. Op het erf van boerderij de Grote Hoeve gelegen Vlaamse schuur, oorspronkelijk 35 meter lang, m..

De Grote Hoeve

Burgstsedreef 13
Breda
Omschrijving onderdeel 9: BOERDERIJ DE GROTE HOEVE. Ten noordwesten van landhuis Burgst in het buitenpark gelegen voormalige boerderij, in..

Zomerhuis. Bijgebouw van voormalige boerderij De Grote Hoeve

Burgstsedreef 15
Breda
Omschrijving onderdeel 10: ZOMERHUIS. Bijgebouw van voormalige boerderij De Grote Hoeve, ten noordwesten van landhuis Burgst in het buitenp..

Terrein waarin de aanleg en overblijfselen van een kasteel

-
Breda
Terrein waarin de aanleg en overblijfselen van een kasteel. Datering: Late Middeleeuwen.

Landhuis Burgst

Burgstsedreef 9
Breda
Omschrijving onderdeel 1: LANDHUIS BURGST. Classicistisch hoofdgebouw op rechthoekige grondslag, bestaande uit een hoofdvleugel voorafgega..

Kaart & Routeplanner

Route naar boerderij in Breda