Meer dan 63.000 rijksmonumenten


boerderij in Breda

Boerderij

Burgstsedreef 13
4822ZA Breda
Noord Brabant


Beschrijving van boerderij

Omschrijving onderdeel 11: VLAAMSE SCHUUR. Op het erf van boerderij de Grote Hoeve gelegen Vlaamse schuur, oorspronkelijk 35 meter lang, maar na een brand in de 20ste eeuw aan de zuidzijde met één travee ingekort en thans circa 30 meter lang. De schuur is opgetrokken op rechthoekige grondslag met geteerde planken op een bakstenen plint en is overkapt door een rieten dak. De schuur dateert in oorsprong uit 1648 blijkens een inwendig in de houten constructie aangebrachte inscriptie. De korte zuidgevel, die na de brand in de 20ste eeuw in baksteen werd opgetrokken, is voor de bescherming van ondergeschikt belang. Waardering De VLAAMSE SCHUUR op de historische buitenplaats Burgst is van algemeen belang vanwege: - de gaafheid van de schuur en de ouderdom van de constructie; - de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530296
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van boerderij in Breda

boerderij

Burgstsedreef 13
Breda
Omschrijving onnderdeel 12: KARRESCHUUR. Met donker geteerde houten delen opgetrokken karreschuur op rechthoekige grondslag op bakstenen p..

De Grote Hoeve

Burgstsedreef 13
Breda
Omschrijving onderdeel 9: BOERDERIJ DE GROTE HOEVE. Ten noordwesten van landhuis Burgst in het buitenpark gelegen voormalige boerderij, in..

Zomerhuis. Bijgebouw van voormalige boerderij De Grote Hoeve

Burgstsedreef 15
Breda
Omschrijving onderdeel 10: ZOMERHUIS. Bijgebouw van voormalige boerderij De Grote Hoeve, ten noordwesten van landhuis Burgst in het buitenp..

Terrein waarin de aanleg en overblijfselen van een kasteel

-
Breda
Terrein waarin de aanleg en overblijfselen van een kasteel. Datering: Late Middeleeuwen.

Landhuis Burgst

Burgstsedreef 9
Breda
Omschrijving onderdeel 1: LANDHUIS BURGST. Classicistisch hoofdgebouw op rechthoekige grondslag, bestaande uit een hoofdvleugel voorafgega..

Kaart & Routeplanner

Route naar boerderij in Breda