Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Zionsburg: ensemble van drie tuinbanken in Vught

Tuin Park Landgoed

Taalstraat 151
5261BC Vught
Noord Brabant

Bouwjaar: eind 19e eeuw


Beschrijving van Zionsburg: ensemble van drie tuinbanken

Omschrijving onderdeel 11 ENSEMBLE VAN DRIE TUINBANKEN; drie rechthoekige stenen tuinbanken in Neorenaissancestijl uit het einde van 19de eeuw met in rechthoekige kaders gevatte allegorische voorstellingen en florale motieven in reliëf. De banken staan thans in de schuur achter het koetshuis opgesteld in afwachting van hun restauratie. De banken zijn als onderdeel van de buitenplaats Zionsburg ontworpen en uitgevoerd door de beeldhouwers Johann Theodoor en Charles Stracké. Waardering Het ENSEMBLE VAN DRIE TUINBANKEN is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang - als gaaf bewaard voorbeeld van een ensemble van tuinbanken uit het oeuvre van de beeldhouwers Johann Theodoor en Charles Stracké; - als zeldzaam voorbeeld van een ensemble van tuinsieraden dat onderdeel uitmaakt van de bouw- en aanlegcampagne van huis en park van een Nederlandse buitenplaats; - vanwege de gaafheid; - vanwege de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530272
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Zionsburg: ensemble van drie tuinbanken in Vught

Zionsburg: historische tuin- en parkaanleg

Taalstraat 151
Vught
Omschrijving onderdeel 2 HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG; parkaanleg in rijpe landschapsstijl uit omstreeks 1900, waarin enkele onderdele..

Zionsburg: koetshuis met garage

Taalstraat 151
Vught
Omschrijving onderdeel 3 KOETSHUIS MET GARAGE; in rijke Vlaamse Neorenaissance stijl in rode baksteen met natuurstenen speklagen opgetro..

Zionsburg: druivenkas

Taalstraat 151
Vught
Omschrijving onderdeel 4 DRUIVENKAS; aan de zuidzijde van de moestuin opgetrokken grote druivenkas uit ca. 1900 met verhoogd middenstuk en..

Zionsburg: parkbrug

Taalstraat 151
Vught
Omschrijving onderdeel 5 PARKBRUG; in ijzer uitgevoerde rondboogbrug met houten plankier. De brug werd omstreeks 1900 over de waterarm van..

Zionsburg: toegangshek

Taalstraat 151
Vught
Omschrijving onderdeel 6 TOEGANGSHEK; aan het begin van de oprit gesitueerd toegangshek uit omstreeks 1900, bestaande uit een dubbele hog..

Kaart & Routeplanner

Route naar Zionsburg: ensemble van drie tuinbanken in Vught

Foto's (1)