Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Zionsburg: toegangshek in Vught

Overig

Taalstraat 151
5261BC Vught
Noord Brabant

Bouwjaar: ca. 1900


Beschrijving van Zionsburg: toegangshek

Omschrijving onderdeel 6 TOEGANGSHEK; aan het begin van de oprit gesitueerd toegangshek uit omstreeks 1900, bestaande uit een dubbele hoge en slanke hardstenen pijler met aan de voor(straat-)zijde en zijkanten een blokmotief. Tussen de pijlers een dubbel smeedijzeren spijlenhek, waarvan de spijlen in drietand pijlpunten eindigen. Aan weerszijden een zijstuk, eveneens voorzien van een spijlenhek en afgesloten door een slanke lagere hardstenen pijler. Waardering Het TOEGANGSHEK is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang - vanwege de ouderdom; - vanwege de ornamentele waarde; - vanwege de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530267
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Zionsburg: toegangshek in Vught

Zionsburg: historische tuin- en parkaanleg

Taalstraat 151
Vught
Omschrijving onderdeel 2 HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG; parkaanleg in rijpe landschapsstijl uit omstreeks 1900, waarin enkele onderdele..

Zionsburg: koetshuis met garage

Taalstraat 151
Vught
Omschrijving onderdeel 3 KOETSHUIS MET GARAGE; in rijke Vlaamse Neorenaissance stijl in rode baksteen met natuurstenen speklagen opgetro..

Zionsburg: druivenkas

Taalstraat 151
Vught
Omschrijving onderdeel 4 DRUIVENKAS; aan de zuidzijde van de moestuin opgetrokken grote druivenkas uit ca. 1900 met verhoogd middenstuk en..

Zionsburg: parkbrug

Taalstraat 151
Vught
Omschrijving onderdeel 5 PARKBRUG; in ijzer uitgevoerde rondboogbrug met houten plankier. De brug werd omstreeks 1900 over de waterarm van..

Zionsburg: tuinbeeld Heracles

Taalstraat 151
Vught
Omschrijving onderdeel 7 TUINBEELD HERACLES; beeld in classicistische stijl van Heracles in kunststeen op monumentale hardstenen SOKKEL, ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Zionsburg: toegangshek in Vught

Foto's (1)