Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Zionsburg: parkbrug in Vught

Tuin Park Landgoed

Taalstraat 151
5261BC Vught
Noord Brabant

Bouwjaar: ca. 1900


Beschrijving van Zionsburg: parkbrug

Omschrijving onderdeel 5 PARKBRUG; in ijzer uitgevoerde rondboogbrug met houten plankier. De brug werd omstreeks 1900 over de waterarm van de vijverpartij in het park in landschapsstijl even ten westen van het huis geslagen. De brug is voorzien van een rijke ijzeren balustrade met vakken met andreaskruis, waarin rechthoekige velden met spiegelboogvormige uitzwenkingen. Waardering De PARKBRUG is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang - vanwege de oorspronkelijkheid; - vanwege de ouderdom; - vanwege de ornamentele waarde; - vanwege de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530266
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Zionsburg: parkbrug in Vught

Zionsburg: historische tuin- en parkaanleg

Taalstraat 151
Vught
Omschrijving onderdeel 2 HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG; parkaanleg in rijpe landschapsstijl uit omstreeks 1900, waarin enkele onderdele..

Zionsburg: koetshuis met garage

Taalstraat 151
Vught
Omschrijving onderdeel 3 KOETSHUIS MET GARAGE; in rijke Vlaamse Neorenaissance stijl in rode baksteen met natuurstenen speklagen opgetro..

Zionsburg: druivenkas

Taalstraat 151
Vught
Omschrijving onderdeel 4 DRUIVENKAS; aan de zuidzijde van de moestuin opgetrokken grote druivenkas uit ca. 1900 met verhoogd middenstuk en..

Zionsburg: toegangshek

Taalstraat 151
Vught
Omschrijving onderdeel 6 TOEGANGSHEK; aan het begin van de oprit gesitueerd toegangshek uit omstreeks 1900, bestaande uit een dubbele hog..

Zionsburg: tuinbeeld Heracles

Taalstraat 151
Vught
Omschrijving onderdeel 7 TUINBEELD HERACLES; beeld in classicistische stijl van Heracles in kunststeen op monumentale hardstenen SOKKEL, ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Zionsburg: parkbrug in Vught

Foto's (1)