Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Backershagen: damwand / keermuur in Wassenaar

Weg En Waterwerk

Rust en Vreugdlaan 1 A
2243AS Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: H.H.A. Wentzel


Beschrijving van Backershagen: damwand / keermuur

Omschrijving DAMWAND/KEERMUUR (14) behorende bij de historische buitenplaats Backershagen. Aan de voet van de hoog opgeworpen heuvel waarop de koepel staat, bevindt zich een hoog opgetrokken bakstenen damwand op een plint en door vier pijlers geleed. De bakstenen balustrade is opengewerkt in patronen (siermotief) van gele baksteen. Natuurstenen afdekking. De damwand is gebouwd naar ontwerp van architect H.H.A. Wentzel. Waardering De DAMWAND is van algemeen cultuur-, architectuur- en tuinhistorisch belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de zeldzaamheidswaarde; - voor het oeuvre van architect Wentzel; - als functioneel en karakteristiek onderdeel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530259
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Backershagen: damwand / keermuur in Wassenaar

Backershagen: grot (hermitage)

Rust en Vreugdlaan 1A
Wassenaar
Omschrijving GROT (HERMITAGE) (13) behorende bij de historische buitenplaats Backershagen. De grot/hermitage dateert uit het einde van de ..

Backershagen: tuinkoepel

Rust en Vreugdlaan 1A
Wassenaar
Omschrijving KOEPEL (15) behorende bij de historische buitenplaats Backershagen. Aan de Rijksstraatweg op een hoge, kunstmatig opgetrokken ..

Eikenhorst: dienstwoning en schuur

Rijksstraatweg 591
Wassenaar
Inleiding De bij de buitenplaats Eikenhorst behorende DIENSTWONING, gedateerd 1927, vervangt een ouder exemplaar op ongeveer dezelfde plaa..

Eikenhorst: grenspaal

Rijksstraatweg 591
Wassenaar
Inleiding Midden-19de-eeuwse GRENSPAAL op de hoek van de Rijksstraatweg en de Raaphorstlaan, is gelegen op de zuidwesthoek van de buitenpla..

Ivecke: woonhuis

Rust en Vreugdlaan 2
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 WOONHUIS van de historische buitenplaats 'Ivecke' uit 1913-1914 in Neo-Lodewijk XVI-stijl gebouwd in opdracht ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Backershagen: damwand / keermuur in Wassenaar