Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Backershagen: hekpijlers van 'De Hartenkamp' in Wassenaar

Overig

Backershagenlaan 34
2243AD Wassenaar
Zuid Holland


Beschrijving van Backershagen: hekpijlers van 'De Hartenkamp'

Omschrijving HEKPIJLERS van 'De Hartenkamp' (12) behorende bij de historische buitenplaats Backershagen. Aan de Backershagenlaan twee gemetselde hekpijlers met verspringingen op de hoeken. De sokkel staat op een taps toelopend basement en wordt gedekt door een hardstenen dekplaat. Aan de binnenzijde nog een ijzeren duim. Waardering De HEKPIJLERS zijn van algemeen cultuur-, architectuurhistorisch belang: - als markering van de toegang tot de buitenplaats De Hartenkamp; - als karakteristiek en functioneel element behorende bij een buitenplaats; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de overige onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530257
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Backershagen: hekpijlers van 'De Hartenkamp' in Wassenaar

Backershagen: historische tuin- en parkaanleg

Backershagenlaan 34
Wassenaar
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG (1) behorende bij de historische buitenplaats Backershagen. De historische tuin- en parkaanle..

Backershagen: hek

Backershagenlaan 34
Wassenaar
Omschrijving HEK (2) behorende bij de historische buitenplaats Backershagen. Aan de Rijksstraatweg in de as van het hoofdgebouw staat een ..

Backershagen: tuinmuur

Backershagenlaan 34
Wassenaar
Omschrijving TUINMUUR (3) behorende bij de historische buitenplaats Backershagen. Ten noordoosten van het hoofdgebouw staat een gemetselde..

Backershagen: tuinmuur van 'De Hartenkamp'

Backershagenlaan 34
Wassenaar
Omschrijving TUINMUUR van 'De Hartenkamp' (11) behorende bij de historische buitenplaats Backershagen. Aan de zuidelijke kant van de aanle..

Backershagen: grenspalen

Backershagenlaan 34
Wassenaar
Omschrijving GRENSPALEN (4a en 4b) behorende bij de historische buitenplaats Backershagen. 4a. Ten zuidoosten van het huis staat een hard..

Kaart & Routeplanner