Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Backershagen: tuinmuur van 'De Hartenkamp' in Wassenaar

Tuin Park Landgoed

Backershagenlaan 34
2243AD Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: 1910


Beschrijving van Backershagen: tuinmuur van 'De Hartenkamp'

Omschrijving TUINMUUR van 'De Hartenkamp' (11) behorende bij de historische buitenplaats Backershagen. Aan de zuidelijke kant van de aanleg staat een bakstenen tuinmuur uit 1910 opgemetseld uit rode baksteen in halfsteens verband. Architect P. Musly is verantwoordelijk voor het ontwerp. De muur wordt aan de noordwestzijde geleed door steunberen en kent twee doorgangen (poortjes) tussen pijlers. Ook op de hoeken twee pijlers met een gemetselde uitkragende afdekking. Waardering De TUINMUUR is van algemeen cultuur-, architectuur- en tuinhistorisch belang: - vanwege de ouderdom; - als karakteristiek en functioneel element behorende bij een buitenplaats; - vanwege de functioneel-ruimtelijke samenhang met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530256
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Backershagen: tuinmuur van 'De Hartenkamp' in Wassenaar

Backershagen: historische tuin- en parkaanleg

Backershagenlaan 34
Wassenaar
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG (1) behorende bij de historische buitenplaats Backershagen. De historische tuin- en parkaanle..

Backershagen: hek

Backershagenlaan 34
Wassenaar
Omschrijving HEK (2) behorende bij de historische buitenplaats Backershagen. Aan de Rijksstraatweg in de as van het hoofdgebouw staat een ..

Backershagen: tuinmuur

Backershagenlaan 34
Wassenaar
Omschrijving TUINMUUR (3) behorende bij de historische buitenplaats Backershagen. Ten noordoosten van het hoofdgebouw staat een gemetselde..

Backershagen: hekpijlers van 'De Hartenkamp'

Backershagenlaan 34
Wassenaar
Omschrijving HEKPIJLERS van 'De Hartenkamp' (12) behorende bij de historische buitenplaats Backershagen. Aan de Backershagenlaan twee geme..

Backershagen: grenspalen

Backershagenlaan 34
Wassenaar
Omschrijving GRENSPALEN (4a en 4b) behorende bij de historische buitenplaats Backershagen. 4a. Ten zuidoosten van het huis staat een hard..

Kaart & Routeplanner

Route naar Backershagen: tuinmuur van 'De Hartenkamp' in Wassenaar