Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Backershagen: hek van 'De Hartenkamp' in Wassenaar

Overig

Rijksstraatweg 462
2243CH Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: 1910


Beschrijving van Backershagen: hek van 'De Hartenkamp'

Omschrijving HEK (5) van 'De Hartenkamp', behorende bij de historische buitenplaats Backershagen. Toegangshek uit 1910 bestaande uit een dubbel ijzeren hek met lantaarns. Het hek herinnert aan de verkaveling van de gronden van Backershagen en de stichting van de nieuwe buitenplaats De Hartenkamp (waarvan het hoofdgebouw overigens nooit is gerealiseerd en het terrein in 1954 door de gemeente Wassenaar werd verworven). Waardering Het HEK van De Hartenkamp is van algemeen cultuur-, architectuur- en tuinhistorisch belang: - vanwege de ouderdom; - als markering van de toegang; - vanwege de functioneel-ruimtelijke samenhang met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530250
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Backershagen: hek van 'De Hartenkamp' in Wassenaar

Backershagen: schuur van 'De Hartenkamp'

Rijksstraatweg 462
Wassenaar
Omschrijving DIENST(PORTIERS)WONING (6) van 'De Hartenkamp', behorende bij de historische buitenplaats Backershagen. De woning is gebouwd ..

Backershagen: dienstwoning 'Hertenhuisje'

Rijksstraatweg 464
Wassenaar
Omschrijving DIENSTWONING 'HERTENHUISJE' (7) behorende bij de historische buitenplaats Backershagen. Het hertenhuisje, dat in de oude hert..

Eikenhorst: dienstwoning

Rijksstraatweg 557
Wassenaar
Inleiding DIENSTWONING, gedateerd 1927, vervangt een ouder exemplaar op ongeveer dezelfde plaats en is in hoofdvorm verwant aan de Eclecti..

Eikenhorst: historische parkaanleg

Rijksstraatweg 557
Wassenaar
Inleiding De historische PARKAANLEG in Landschapsstijl van Eikenhorst, maakt tezamen met Ter Horst (gemeente Voorschoten) en Raaphorst dee..

Landgoed Backershagen, gepleisterd. Rechte kroonlijst. In 1933 is de vooruitspringende middeningangspartij van moderne vleugels aan de achterzijde voo ..

Rijksstraatweg 444
Wassenaar
Backershagen, 18e eeuws landhuis, gepleisterd. Rechte kroonlijst. In 1933 is de vooruitspringende middeningangspartij van moderne vleugels a..

Kaart & Routeplanner