Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Backershagen: grenspalen in Wassenaar

Overig

Backershagenlaan 34
2243AD Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw (paal1) laatste kwart 19e eeuw (paal2)


Beschrijving van Backershagen: grenspalen

Omschrijving GRENSPALEN (4a en 4b) behorende bij de historische buitenplaats Backershagen. 4a. Ten zuidoosten van het huis staat een hardstenen grenspaal met de initialen B en P. De paal dateert vermoedelijk uit de 18de eeuw. 4b. In de zuidwesthoek van de aanleg staat een hardstenen grenspaal van ca. 2 meter uit het laatste kwart van de 19de eeuw, geplaatst ten tijde van het bezit van Z.K.H. Frederik der Nederlanden. Geprofileerde voet en beƫindiging. Inscriptie: 'Eigen jagt Prins Frederik' en 'HOEK'. De grenspaal staat niet op de oorspronkelijke plaats. Waardering De GRENSPALEN zijn van algemeen cultuurhistorisch belang: - als karakteristiek en functioneel element; - vanwege de zeldzaamheidswaarde; - vanwege de ensemblewaarde door de ruimtelijke en functionele samenhang. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530249
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Backershagen: grenspalen in Wassenaar

Backershagen: historische tuin- en parkaanleg

Backershagenlaan 34
Wassenaar
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG (1) behorende bij de historische buitenplaats Backershagen. De historische tuin- en parkaanle..

Backershagen: hek

Backershagenlaan 34
Wassenaar
Omschrijving HEK (2) behorende bij de historische buitenplaats Backershagen. Aan de Rijksstraatweg in de as van het hoofdgebouw staat een ..

Backershagen: tuinmuur

Backershagenlaan 34
Wassenaar
Omschrijving TUINMUUR (3) behorende bij de historische buitenplaats Backershagen. Ten noordoosten van het hoofdgebouw staat een gemetselde..

Backershagen: tuinmuur van 'De Hartenkamp'

Backershagenlaan 34
Wassenaar
Omschrijving TUINMUUR van 'De Hartenkamp' (11) behorende bij de historische buitenplaats Backershagen. Aan de zuidelijke kant van de aanle..

Backershagen: hekpijlers van 'De Hartenkamp'

Backershagenlaan 34
Wassenaar
Omschrijving HEKPIJLERS van 'De Hartenkamp' (12) behorende bij de historische buitenplaats Backershagen. Aan de Backershagenlaan twee geme..

Kaart & Routeplanner

Route naar Backershagen: grenspalen in Wassenaar