Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Backershagen: tuinmuur in Wassenaar

Tuin Park Landgoed

Backershagenlaan 34
2243AD Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Backershagen: tuinmuur

Omschrijving TUINMUUR (3) behorende bij de historische buitenplaats Backershagen. Ten noordoosten van het hoofdgebouw staat een gemetselde 18de-eeuwse tuinmuur. De muur is een restant van de deels ommuurde en deels omwaterde moestuin. Waardering De TUINMUUR is van algemeen cultuur-, architectuur- en tuinhistorisch belang: - vanwege de ouderdom; - als karakteristiek en functioneel element behorende bij een buitenplaats; - vanwege de functioneel-ruimtelijke samenhang met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530248
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Backershagen: tuinmuur in Wassenaar

Backershagen: historische tuin- en parkaanleg

Backershagenlaan 34
Wassenaar
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG (1) behorende bij de historische buitenplaats Backershagen. De historische tuin- en parkaanle..

Backershagen: hek

Backershagenlaan 34
Wassenaar
Omschrijving HEK (2) behorende bij de historische buitenplaats Backershagen. Aan de Rijksstraatweg in de as van het hoofdgebouw staat een ..

Backershagen: tuinmuur van 'De Hartenkamp'

Backershagenlaan 34
Wassenaar
Omschrijving TUINMUUR van 'De Hartenkamp' (11) behorende bij de historische buitenplaats Backershagen. Aan de zuidelijke kant van de aanle..

Backershagen: hekpijlers van 'De Hartenkamp'

Backershagenlaan 34
Wassenaar
Omschrijving HEKPIJLERS van 'De Hartenkamp' (12) behorende bij de historische buitenplaats Backershagen. Aan de Backershagenlaan twee geme..

Backershagen: grenspalen

Backershagenlaan 34
Wassenaar
Omschrijving GRENSPALEN (4a en 4b) behorende bij de historische buitenplaats Backershagen. 4a. Ten zuidoosten van het huis staat een hard..

Kaart & Routeplanner

Route naar Backershagen: tuinmuur in Wassenaar