Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis Sevenaer: terras met keermuren in Zevenaar

Tuin Park Landgoed

Wittenburgstraat 11
6901AN Zevenaar
Gelderland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Huis Sevenaer: terras met keermuren

Omschrijving Tegen de ZW-hoek van het huis gebouwd TERRAS op rechthoekige grondslag met keermuren in rode baksteen. Aan de noord- en zuidzijde een stenen trap als toegang naar het terras. Het terras markeert de oorspronkelijk alhier gelegen 19de-eeuwse bakstenen schuur, die aan het begin van de 20ste eeuw is afgebroken tot het niveau van de keermuren van het huidige terras. Het muurwerk van het terras gaat vermoedelijk terug tot de voorganger van voornoemde schuur, de 16de-eeuwse vierkante toren die in de 19de eeuw werd afgebroken. Waardering Het TERRAS is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang -vanwege de bijzondere bouwgeschiedenis -vanwege de ouderdom -vanwege de gaafheid -vanwege de ensemblewaarde (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530187
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis Sevenaer: terras met keermuren in Zevenaar

Huis Sevenaer: sokkel

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving SOKKEL, XVIII; op het terras aansluitend aan de ZW-zijde van het huis; waarschijnlijk bedoeld voor zonnewijzer; L.XIV-L.XV-ov..

Huis Sevenaer: hoofdgebouw

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving HOOFDGEBOUW HUIS SEVENAER, in oorsprong XVa, in XVIa, XVIIa, XIXb en XXa ingrijpend gewijzigd; sedert 1785 in het bezit van ..

Huis Sevenaer: koetshuis

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving KOETSHUIS, XIX, mogelijk ouder; direct ten noordwesten van het huis naast het voorplein; bakstenen gebouw op L-plattegrond; ..

Huis Sevenaer: muur met entreepartij

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving MUUR MET ENTREEPARTIJ, bestaande een 18de-eeuwse hoge muur met poort langs de Wittenburgstraat (XVI), in het verlengde (in zu..

Huis Sevenaer: veeschuur

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving VEESCHUUR, 1868; aan de Wittenburgstraat ten zuidwesten van het huis; grote bakstenen schuur op rechthoekige plattegrond; zad..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)