Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis Sevenaer: voormalige pastorie in Zevenaar

Kerkelijk Gebouw

Markt 27
6901AH Zevenaar
Gelderland

Bouwjaar: ca. 1820


Beschrijving van Huis Sevenaer: voormalige pastorie

Omschrijving Voormalige PASTORIE. In oorsprong 18de-eeuwse rode bakstenen woning, die vanouds tot Kasteel Sevenaer behoorde en die al op het Kadastraal Minuutplan uit omstreeks 1820 als pastorie wordt aangeduid. De aan de straatzijde van een pleisterlaag voorziene en deels onderkelderde woning is overkapt door een hoog met Oud-Hollandse pannen gedekt schilddak. Aan de voorzijde links beganegronds twee hoger gelegen 6-ruits empire schuifvenster met erboven op de verdieping twee 4-ruits schuifvensters. Op kelderniveau hier twee keldervensters met diefijzers. Rechts de voormalige entree en erboven op de verdieping een 6-ruits empire schuifvenster. Waardering De voormalige PASTORIE is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang -vanwege de ouderdom -vanwege de historisch functionele waarde -vanwege de ensemblewaarde -vanwege de beeldbepalende waarde als uitdrukking van de historische verweving van de buitenplaats Sevenaer met de stad Zevenaar (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530185
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis Sevenaer: voormalige pastorie in Zevenaar

Huis Sevenaer: dienstwoning

Markt 31
Zevenaar
Omschrijving Voormalige DIENSTWONING. In oorsprong 18de-eeuwse rode bakstenen dienstwoning op rechthoekige grondslag op een plint onder me..

Huis Sevenaer: dienstwoning met timmerwerkplaats

Markt 29
Zevenaar
Omschrijving Voormalige DIENSTWONING MET TIMMERWERKPLAATS. In oorsprong 18de eeuwse rode bakstenen dienstwoning met timmerwerkplaats, aans..

Huis Sevenaer: rentmeesterwoning of polderhuis

Markt 25
Zevenaar
Omschrijving Voormalige RENMEESTERSWONING OF POLDERHUIS. In rode baksteen opgetrokken monumentale woning, deels op rechthoekige grondslag,..

Huis Sevenaer: muur achter bakhuisje

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving MUUR ACHTER BAKHUISJE. Achter het bakhuisje en tussen de veeschuur en de voormalige rentmeesterswoning of Polderhuis gelegen h..

Huis Sevenaer: bakhuisje

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving BAKHUISJE. Aan de ZO-zijde van de veeschuur gelegen op rechthoekige grondslag in rode baksteen opgetrokken 18de-eeuws bakhuis..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis Sevenaer: voormalige pastorie in Zevenaar

Foto's (1)