Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis Sevenaer: schuur in Zevenaar

Kasteel Buitenplaats

Wittenburgstraat 7
6901AN Zevenaar
Gelderland

Bouwjaar: ca. 1890


Beschrijving van Huis Sevenaer: schuur

Omschrijving Aansluitend aan het erf ten oosten van de twee aaneengesloten dienstwoningen een rode bakstenen SCHUUR onder met Oud-Hollandse pannen gedekt zadeldak uit omstreeks 1890. De gevels worden beƫindigd door een uitkragende rand. De schuur heeft een eenvoudige doorgang in terugliggend rondboogveld, gericht naar de woningen. Aan de kopse zuidgevel enkele rondboog vensteropeningen. In de lange oostgevel twee getoogde lage deuren voor varkens. Waardering Rode bakstenen SCHUUR, deeluitmakend van een ensemble van twee dienstwoningen en stenen schuur, zijn in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang -vanwege de ouderdom en gaafheid -vanwege de historisch functionele waarde -vanwege de ensemblewaarde -vanwege de beeldbepalende waarde als uitdrukking van de historische verweving van de buitenplaats Sevenaer met de stad Zevenaar (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530181
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis Sevenaer: schuur in Zevenaar

Huis Sevenaer: dienstwoningen

Wittenburgstraat 7
Zevenaar
Omschrijving Twee aaneengesloten DIENSTWONINGEN, elk met een opkamer en kelder onder een gemeenschappelijk met Oud-Hollandse pannen gedekt..

Huis Sevenaer: hondenhok

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving HONDENHOK, Xxa; aan de noordrand van het voorplein; bakstenen gebouwtje met lessenaarsdak; drie lage uitgangen naar de ervoor..

Huis Sevenaer: werkschuur

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving Het muurgedeelte ten noorden van de veeschuur wordt onderbroken door de houten achtergevel (verticale delen) van een WERKSCH..

Huis Sevenaer: koetshuis

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving KOETSHUIS, XIX, mogelijk ouder; direct ten noordwesten van het huis naast het voorplein; bakstenen gebouw op L-plattegrond; ..

Huis Sevenaer: hoofdgebouw

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving HOOFDGEBOUW HUIS SEVENAER, in oorsprong XVa, in XVIa, XVIIa, XIXb en XXa ingrijpend gewijzigd; sedert 1785 in het bezit van ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis Sevenaer: schuur in Zevenaar