Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis Sevenaer: sokkel in Zevenaar

Tuin Park Landgoed

Wittenburgstraat 11
6901AN Zevenaar
Gelderland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Huis Sevenaer: sokkel

Omschrijving SOKKEL, XVIII; op het terras aansluitend aan de ZW-zijde van het huis; waarschijnlijk bedoeld voor zonnewijzer; L.XIV-L.XV-overgang-stijl; vierkante, aan de onderzijde gerond uitkragende natuurstenen sokkel met als versiering een knorrenlijst en acanthusblad-motieven in iets verdiepte gecontourneerde vlakken. Waardering De SOKKEL is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang -vanwege de ouderdom -vanwege de ornamentele waarde -vanwege de ensemblewaarde (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530179
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis Sevenaer: sokkel in Zevenaar

Huis Sevenaer: terras met keermuren

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving Tegen de ZW-hoek van het huis gebouwd TERRAS op rechthoekige grondslag met keermuren in rode baksteen. Aan de noord- en zuidz..

Huis Sevenaer: hoofdgebouw

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving HOOFDGEBOUW HUIS SEVENAER, in oorsprong XVa, in XVIa, XVIIa, XIXb en XXa ingrijpend gewijzigd; sedert 1785 in het bezit van ..

Huis Sevenaer: koetshuis

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving KOETSHUIS, XIX, mogelijk ouder; direct ten noordwesten van het huis naast het voorplein; bakstenen gebouw op L-plattegrond; ..

Huis Sevenaer: muur met entreepartij

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving MUUR MET ENTREEPARTIJ, bestaande een 18de-eeuwse hoge muur met poort langs de Wittenburgstraat (XVI), in het verlengde (in zu..

Huis Sevenaer: veeschuur

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving VEESCHUUR, 1868; aan de Wittenburgstraat ten zuidwesten van het huis; grote bakstenen schuur op rechthoekige plattegrond; zad..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis Sevenaer: sokkel in Zevenaar

Foto's (6)