Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis Sevenaer: hondenhok in Zevenaar

Boerderij

Wittenburgstraat 11
6901AN Zevenaar
Gelderland

Bouwjaar: eerste kwart 20e eeuw


Beschrijving van Huis Sevenaer: hondenhok

Omschrijving HONDENHOK, Xxa; aan de noordrand van het voorplein; bakstenen gebouwtje met lessenaarsdak; drie lage uitgangen naar de ervoor gelegen drie gescheiden rennen van eenvoudig ijzeren traliehek. Waardering Het HONDENHOK is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang -vanwege de ouderdom -vanwege de cultuurhistorische en functionele waarde -vanwege de ensemblewaarde -vanwege de ornamentele en zeldzaamheidswaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530178
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis Sevenaer: hondenhok in Zevenaar

Huis Sevenaer: schuur

Wittenburgstraat 7
Zevenaar
Omschrijving Aansluitend aan het erf ten oosten van de twee aaneengesloten dienstwoningen een rode bakstenen SCHUUR onder met Oud-Holland..

Huis Sevenaer: werkschuur

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving Het muurgedeelte ten noorden van de veeschuur wordt onderbroken door de houten achtergevel (verticale delen) van een WERKSCH..

Huis Sevenaer: koetshuis

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving KOETSHUIS, XIX, mogelijk ouder; direct ten noordwesten van het huis naast het voorplein; bakstenen gebouw op L-plattegrond; ..

Huis Sevenaer: dienstwoningen

Wittenburgstraat 7
Zevenaar
Omschrijving Twee aaneengesloten DIENSTWONINGEN, elk met een opkamer en kelder onder een gemeenschappelijk met Oud-Hollandse pannen gedekt..

Huis Sevenaer: hoofdgebouw

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving HOOFDGEBOUW HUIS SEVENAER, in oorsprong XVa, in XVIa, XVIIa, XIXb en XXa ingrijpend gewijzigd; sedert 1785 in het bezit van ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis Sevenaer: hondenhok in Zevenaar

Foto's (6)