Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis Sevenaer: muur in moestuin in Zevenaar

Overig

Wittenburgstraat 11
6901AN Zevenaar
Gelderland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Huis Sevenaer: muur in moestuin

Omschrijving MUUR IN MOESTUIN. Rode bakstenen 19de-eeuwse een steens muur onder platte rollaag. De muur is in het verlengde gebouwd van de tot stal verbouwde woning aan de Wittenburgstraat nr. 33 en reikt tot aan de achtergevel van deze woning. Waardering De MUUR IN MOESTUIN is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang: -vanwege de ouderdom -vanwege de historisch functionele waarde -vanwege de ensemblewaarde (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530175
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis Sevenaer: muur in moestuin in Zevenaar

Huis Sevenaer: muur achter voormalige dienstwoningen

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving MUUR ACHTER VOORMALIGE DIENSTWONINGEN. Rode bakstenen 19de-eeuwse muur onder platte rollaag met pilasters aan een zijde ter s..

Huis Sevenaer: stal

Markt 33
Zevenaar
Omschrijving Tot woning verbouwde STAL. In oorsprong 18de-eeuws rode bakstenen stalgebouw op rechthoekige grondslag onder met Oud-Hollands..

Huis Sevenaer: kas

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving In oorsprong 19de-eeuwse KAS, verbouwd in de eerste helft van de 20ste eeuw. De door een zadeldak met flauwe helling overkapt..

Huis Sevenaer: dienstwoning

Markt 31
Zevenaar
Omschrijving Voormalige DIENSTWONING. In oorsprong 18de-eeuwse rode bakstenen dienstwoning op rechthoekige grondslag op een plint onder me..

Huis Sevenaer: dienstwoning met timmerwerkplaats

Markt 29
Zevenaar
Omschrijving Voormalige DIENSTWONING MET TIMMERWERKPLAATS. In oorsprong 18de eeuwse rode bakstenen dienstwoning met timmerwerkplaats, aans..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis Sevenaer: muur in moestuin in Zevenaar

Foto's (6)