Meer dan 63.000 rijksmonumenten


tuin park landgoed in Wassenaar

Tuin Park Landgoed

Raadhuislaan 22
2242CP Wassenaar
Zuid Holland


Beschrijving van tuin park landgoed

onderdeel 10 Hoge SOKKEL met Mercuriusbeeld, behorend bij historische buitenplaats De Paauw. Achter het huis staat een gemetselde hoge SOKKEL in de vorm van een zuil op een vierkante grondslag. De sokkel is vermoedelijk een ontwerp van architect Wentzel uit de 19de eeuw en is geïnspireerd op voorbeelden uit Berlijn. De sokkel draagt een BEELD van MERCURIUS uit de tweede helft van de 19de eeuw, eveneens geïnspireerd op voorbeelden uit Berlijn Waardering De SOKKEL MET BEELD van MERCURIUS is van algemeen belang - vanwege de herinneringswaarde; cultuurhistorsiche waarde als onderdeel van de parkaanleg, die zich op oorspronkelijke plaats bevindt; - als karakteristiek en decoratief onderdeel; - vanwege de functionele en ruimtelijke samenhang met de overige onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530143
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van tuin park landgoed in Wassenaar

tuin park landgoed

Raadhuislaan 22
Wassenaar
onderdeel 2 De HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorend bij de historische buitenplaats De Paauw. De oudste situatie van de aanleg is te z..

tuin park landgoed

Raadhuislaan 22
Wassenaar
onderdeel 3 De PERGOLA, behorend bij de historische buitenplaats De Paauw, bevindt zich terzijde van het huis en sluit aan op de moestuin ..

tuin park landgoed

Raadhuislaan 22
Wassenaar
onderdeel 4 De TUINMUUR, behorend bij de historische buitenplaats De Paauw, vormt de omheining van de kwekerij (oude moestuin) gesitueerd ..

tuin park landgoed

Raadhuislaan 22
Wassenaar
onderdeel 5; reeds beschermd onder nummer 524639. De TUINORNAMENTEN IN TOEGANGSLAAN NAAR PRINSESSETUIN, behorend bij de historische buiten..

tuin park landgoed

Raadhuislaan 22
Wassenaar
onderdeel 6 BEELD, TEMPEL EN KEERMUUR MET TRAPPEN IN PRINSESSETUIN behorend bij de historische buitenplaats De Paauw. Gelegen ten zuiden v..

Kaart & Routeplanner

Route naar tuin park landgoed in Wassenaar

Foto's (2)