Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Poll: pijlers in Voorst

Boerderij

Poll-laan 5
7383RT Voorst
Gelderland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van De Poll: pijlers

Omschrijving onderdeel 32 PIJLERS Als markering van het begin van de beide oprijlanen naar het huis, ter hoogte van de portierswoning en de laan tegenover boerderij De Bremte, staan twee natuurstenen PIJLERS (XIX) in de vorm van een kegel op vierkante voet. Op de linker pijler staat: 'De' en op de rechter 'Poll' . Waardering PIJLERS, behorend tot de historische buitenplaats De Poll, van belang - wegens de ouderdom - als markering van het begin van de oprijlanen (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530132
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Poll: pijlers in Voorst

De Poll: historische tuin- en parkaanleg

Poll-laan 5
Voorst
Omschrijving onderdeel 2 Historische tuin- en parkaanleg De plattegrond van Hottinger uit 1783 geeft de vroegste informatie over de omgev..

De Poll: paardenstal

Poll-laan 5
Voorst
Omschrijving onderdeel 3 Ten noorden van de moestuin gelegen PAARDENSTAL, uit baksteen opgetrokken gebouw uit het midden van de 19de eeuw ..

De Poll: werkschuur

Poll-laan 5
Voorst
Omschrijving onderdeel 5 WERKSCHUUR Ten noorden van de moestuin ligt een van rode baksteen opgetrokken dubbele schuur uit het midden van ..

De Poll: houten loods

Poll-laan 5
Voorst
Omschrijving onderdeel 6 Ten noorden van het moestuincomplex en ten westen van de werkschuur gelegen HOUTLOODS (XXa) onder zadeldak met ro..

De Poll: moesttuinmuur met kas

Poll-laan 5
Voorst
Omschrijving onderdeel 7 MOESTUINMUUR MET KAS De uit diverse soorten rode baksteen opgetrokken, omlopende TUINMUUR heeft kleine steunbere..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Poll: pijlers in Voorst