Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Poll: landbouwschuur bij de portierswoning in Voorst

Boerderij

Deventerweg 17
7383AA Voorst
Gelderland

Bouwjaar: 1898


Beschrijving van De Poll: landbouwschuur bij de portierswoning

Omschrijving onderdeel 31 Aan de Deventerweg staat een uit baksteen opgetrokken, vrijstaande schuur (XIXB) op rechthoekige plattegrond onder een met gesmoorde kruispannen gedekt wolfdak. De korte gevels hebben een getoogde middendeur. Die aan de noordkant ook nog een (later ingebracht) recht afgesloten mestdeurtje. Vlechtingen langs de geveltoppen en staafankers in het metselwerk. De lange gevel aan de Deventerweg is blind, de gevel aan de zijde van de woning is voorzien van een houten deur. Waardering LANDBOUWSCHUUR bij boerderij de Portierswoning, behorend tot de historische buitenplaats De Poll, van algemeen cultuurhistorisch belang - wegens de ouderdom - wegens het type - wegens de ensemblewaarde als onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530131
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Poll: landbouwschuur bij de portierswoning in Voorst

De Poll: portierswoning

Deventerweg 17
Voorst
Omschrijving onderdeel 20 PORTIERSWONING Een portierswoning (XIXB) met middenlangsdeel. Het voorhuis heeft een woongedeelte op de begane ..

De Poll: de gietelsche brouwerij

Deventerweg 28
Voorst
Omschrijving onderdeel 19 DE GIETSELSCHE BROUWERIJ Monumentaal voorhuis, met links achter een bedrijfsgedeelte met middenlangsdeel (XIX e..

De Poll: de hoek

Deventerweg 30
Voorst
Omschrijving onderdeel 21 DE HOEK Voormalige dienstwoning (XIX A ) op het landgoed "De Poll". Voor de laatste grote verbouwing en uitbrei..

De Poll: hof te praesink

Deventerweg 19
Voorst
Omschrijving onderdeel 22 HOF TE PRAESINK Boerderij en landbouwschuur met middenlangsdeel uit 1938, nadat de voormalige boerderij door b..

De Poll: landbouwschuur bij hof te praesink

Deventerweg 19
Voorst
Omschrijving onderdeel 23 De symmetrische voorgevel van de LANDBOUWSCHUUR heeft in het midden een opgeklampte, halfrond gesloten toegangsd..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Poll: landbouwschuur bij de portierswoning in Voorst

Foto's (2)