Meer dan 63.000 rijksmonumenten


nijverheid industrie in Rotterdam

Nijverheid Industrie

Westzeedijk 375
3016GR Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 1931-1933


Beschrijving van nijverheid industrie

Complexonderdeel N: Transformatorhuis annex kiosk Inleiding TRANSFORMATORGEBOUW annex KIOSK deel uitmakend van het sluizencomplex "Parksluizen", zuidwestelijk gelegen van de Grote Parksluis. Omschrijving Het transformatorgebouw annex kiosk is opgetrokken in rode baksteen op een vierkante plattegrond met een halfronde, lagere uitbouw (kiosk) aan de op verdiepingsniveau liggende de zuidgevel. Het gebouw omvat twee bouwlagen onder een laag schilddak. Op het zuidelijke dakschild bevindt zich de gemetselde schoorsteen. De westgevel bevat een dubbele stalen deur. De kiosk aan de zuidgevel is rondom geheel voorzien van vensters. Rechts hiervan bevindt zich een houten deur met rechthoekig venster met kleine vierkante roedenverdeling binnen een afgeronde houten deurlijst met granieten aanzetstukken. De oostgevel bevat op de begane grond (ter hoogte van de sluis) een stalen deur en aan weerszijden hiervan kleine rechthoekige ventilatieroosters. De noordgevel is blind. Waardering Uit 1931-1933 daterend transformatorgebouw annex kiosk, van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het sluizencomplex "Parksluizen". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530129
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van nijverheid industrie in Rotterdam

weg en waterwerk

Westzeedijk 375
Rotterdam
Complexonderdeel B: Kleine Parksluis Inleiding SCHUTSLUIS "de Kleine Parksluis", de oostelijke van de twee sluizen die gezamenlijk deel u..

Tweede parkhavenbrug

Westzeedijk 375
Rotterdam
Complexonderdeel D: 2e Parkhavenbrug Inleiding SLUISBRUG "2e Parkhavenbrug", deel uitmakend van het complex "Parksluizen", gelegen over he..

Eerste koolhavenbrug

Westzeedijk 375
Rotterdam
Complexonderdeel E: 1e Coolhavenbrug Inleiding BASCULEBRUG "1e Coolhavenbrug", deel uitmakend van het complex "Parksluizen", gelegen over ..

weg en waterwerk

Westzeedijk 375
Rotterdam
Complexonderdeel F: 2e Coolhavenbrug Inleiding SLUISBRUG "2e Coolhavenbrug", deel uitmakend van het sluizencomplex "Parksluizen", gelegen ..

gebouw

Westzeedijk 375
Rotterdam
Complexonderdeel G: Kantoorgebouw van de Havendienst Inleiding KANTOORGEBOUW van de Havendienst, deel uitmakend van het complex "Parkslu..

Kaart & Routeplanner

Route naar nijverheid industrie in Rotterdam