Meer dan 63.000 rijksmonumenten


nijverheid industrie in Rotterdam

Nijverheid Industrie

Westzeedijk 375
3016GR Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 1931-1933


Beschrijving van nijverheid industrie

Complexonderdeel M: transformatorgebouw Inleiding TRANSFORMATORGEBOUW, deel uitmakend van het sluizencomplex "Parksluizen", noordwestelijk gelegen van de Grote Parksluis. Omschrijving Het transformatorgebouw is opgetrokken in rode baksteen op een vrijwel vierkante plattegrond met een kleine vierkante, lagere uitbouw aan de noordgevel. Het gebouw omvat een bouwlaag onder een laag schilddak. Op het noordelijke dakschild bevindt zich de gemetselde schoorsteen. De zuidgevel is blind. Aan de noordgevel bevindt zich de lagere, vierkante uitbouw met eigen schilddak. De uitbouw bevat in de west- en noordgevel een horizontaal rechthoekig venster en in de oostgevel een stalen deur. De westgevel bevat in het midden een dubbele stalen deur. De oostgevel is blind. Waardering Uit 1931-1933 daterend transformatorgebouw, van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het sluizencomplex "Parksluizen". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530128
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van nijverheid industrie in Rotterdam

weg en waterwerk

Westzeedijk 375
Rotterdam
Complexonderdeel B: Kleine Parksluis Inleiding SCHUTSLUIS "de Kleine Parksluis", de oostelijke van de twee sluizen die gezamenlijk deel u..

Tweede parkhavenbrug

Westzeedijk 375
Rotterdam
Complexonderdeel D: 2e Parkhavenbrug Inleiding SLUISBRUG "2e Parkhavenbrug", deel uitmakend van het complex "Parksluizen", gelegen over he..

Eerste koolhavenbrug

Westzeedijk 375
Rotterdam
Complexonderdeel E: 1e Coolhavenbrug Inleiding BASCULEBRUG "1e Coolhavenbrug", deel uitmakend van het complex "Parksluizen", gelegen over ..

weg en waterwerk

Westzeedijk 375
Rotterdam
Complexonderdeel F: 2e Coolhavenbrug Inleiding SLUISBRUG "2e Coolhavenbrug", deel uitmakend van het sluizencomplex "Parksluizen", gelegen ..

gebouw

Westzeedijk 375
Rotterdam
Complexonderdeel G: Kantoorgebouw van de Havendienst Inleiding KANTOORGEBOUW van de Havendienst, deel uitmakend van het complex "Parkslu..

Kaart & Routeplanner

Route naar nijverheid industrie in Rotterdam