Meer dan 63.000 rijksmonumenten


weg en waterwerk in Rotterdam

Weg En Waterwerk

Westzeedijk 375
3016GR Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 1931-1933


Beschrijving van weg en waterwerk

Complexonderdeel K: bedieningsgebouw binnensluishoofd van de Kleine Sluis Inleiding BEDIENINGSGEBOUW van het binnensluishoofd van de Kleine parksluis, deel uitmakend van het sluizencomplex "Parksluizen". Het gebouw is gelegen op de noordoostelijke hoek van het terrein tussen de beide sluizen. Omschrijving Het bedieningsgebouw is opgetrokken in rode baksteen op een vierkante plattegrond met afgeschuinde hoeken en omvat een bouwlaag onder een overstekend laag schilddak. De afgeschuinde gevelhoeken bevatten rechthoekige smalle vensters met tweeruits verdeling. De noordgevel bevat een dubbele stalen deur met smalle rechthoekige vensters. De zuidelijke, oostelijke en westelijke gevels zijn blind. Waardering Uit 1931-1933 daterend bedieningsgebouw van het binnensluishoofd van de Kleine parksluis, van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het sluizencomplex "Parksluizen". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530126
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van weg en waterwerk in Rotterdam

weg en waterwerk

Westzeedijk 375
Rotterdam
Complexonderdeel B: Kleine Parksluis Inleiding SCHUTSLUIS "de Kleine Parksluis", de oostelijke van de twee sluizen die gezamenlijk deel u..

Tweede parkhavenbrug

Westzeedijk 375
Rotterdam
Complexonderdeel D: 2e Parkhavenbrug Inleiding SLUISBRUG "2e Parkhavenbrug", deel uitmakend van het complex "Parksluizen", gelegen over he..

Eerste koolhavenbrug

Westzeedijk 375
Rotterdam
Complexonderdeel E: 1e Coolhavenbrug Inleiding BASCULEBRUG "1e Coolhavenbrug", deel uitmakend van het complex "Parksluizen", gelegen over ..

weg en waterwerk

Westzeedijk 375
Rotterdam
Complexonderdeel F: 2e Coolhavenbrug Inleiding SLUISBRUG "2e Coolhavenbrug", deel uitmakend van het sluizencomplex "Parksluizen", gelegen ..

gebouw

Westzeedijk 375
Rotterdam
Complexonderdeel G: Kantoorgebouw van de Havendienst Inleiding KANTOORGEBOUW van de Havendienst, deel uitmakend van het complex "Parkslu..

Kaart & Routeplanner

Route naar weg en waterwerk in Rotterdam