Meer dan 63.000 rijksmonumenten


weg en waterwerk in Rotterdam

Weg En Waterwerk

Westzeedijk 375
3016GR Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 1931-1933


Beschrijving van weg en waterwerk

Complexonderdeel F: 2e Coolhavenbrug Inleiding SLUISBRUG "2e Coolhavenbrug", deel uitmakend van het sluizencomplex "Parksluizen", gelegen over het binnenhoofd van de Kleine Parksluis, in de Willem Buytewechstraat. Omschrijving De brug is gefundeerd op houten palen. De landhoofden zijn gebouwd van beton en metselwerk. De vaste betonnen brug heeft stalen liggers. Het brugdek is 8,50 meter lang en 21,50 meter breed. De doorvaartbreedte is 6,60 meter. De brug heeft gemetselde hoekpijlers met granieten bekroningen en is voorzien van een gemetselde brugleuning met granieten afdekplaat en een ijzeren reling met krulmotief. Waardering 1931-1933 daterende sluisbrug "2e Coolhavenbrug", van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het sluizencomplex Parksluizen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530121
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van weg en waterwerk in Rotterdam

weg en waterwerk

Westzeedijk 375
Rotterdam
Complexonderdeel B: Kleine Parksluis Inleiding SCHUTSLUIS "de Kleine Parksluis", de oostelijke van de twee sluizen die gezamenlijk deel u..

Tweede parkhavenbrug

Westzeedijk 375
Rotterdam
Complexonderdeel D: 2e Parkhavenbrug Inleiding SLUISBRUG "2e Parkhavenbrug", deel uitmakend van het complex "Parksluizen", gelegen over he..

Eerste koolhavenbrug

Westzeedijk 375
Rotterdam
Complexonderdeel E: 1e Coolhavenbrug Inleiding BASCULEBRUG "1e Coolhavenbrug", deel uitmakend van het complex "Parksluizen", gelegen over ..

gebouw

Westzeedijk 375
Rotterdam
Complexonderdeel G: Kantoorgebouw van de Havendienst Inleiding KANTOORGEBOUW van de Havendienst, deel uitmakend van het complex "Parkslu..

weg en waterwerk

Westzeedijk 375
Rotterdam
Complexonderdeel I: Bedieningsgebouw binnensluishoofd Grote Sluis Inleiding BEDIENINGSGEBOUW van het binnensluishoofd van de Grote Parkslu..

Kaart & Routeplanner

Route naar weg en waterwerk in Rotterdam

Foto's (1)