Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Eerste koolhavenbrug in Rotterdam

Weg En Waterwerk

Westzeedijk 375
3016GR Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 1931-1933


Beschrijving van Eerste koolhavenbrug

Complexonderdeel E: 1e Coolhavenbrug Inleiding BASCULEBRUG "1e Coolhavenbrug", deel uitmakend van het complex "Parksluizen", gelegen over het binnenhoofd van de Grote Parksluis, in de Willem Buytewechstraat. Omschrijving De brug is gefundeerd op houten palen. De landhoofden zijn gebouwd van beton en metselwerk. De beweegbare brug is van Union Baustahl (staal 52) in plaats van het gebruikelijke staal 37, waardoor een lagere bouwprijs kon worden berekend. Het brugdek is van hout. De val is 14,7 meter lang en 20 meter breed. De brug wordt electro-mechanisch aangedreven. De afsluiting geschiedt electro-hydraulisch. De doorvaartbreedte is 13,65 meter. De brug heeft gemetselde hoekpijlers met granieten bekroningen en is voorzien van een eenvoudige stalen brugleuning met verticale spijlen. Waardering Uit 1931-1933 daterende basculebrug "Ie Coolhavenbrug", van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het complex "Parksluizen". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530120
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Eerste koolhavenbrug in Rotterdam

weg en waterwerk

Westzeedijk 375
Rotterdam
Complexonderdeel B: Kleine Parksluis Inleiding SCHUTSLUIS "de Kleine Parksluis", de oostelijke van de twee sluizen die gezamenlijk deel u..

Tweede parkhavenbrug

Westzeedijk 375
Rotterdam
Complexonderdeel D: 2e Parkhavenbrug Inleiding SLUISBRUG "2e Parkhavenbrug", deel uitmakend van het complex "Parksluizen", gelegen over he..

weg en waterwerk

Westzeedijk 375
Rotterdam
Complexonderdeel F: 2e Coolhavenbrug Inleiding SLUISBRUG "2e Coolhavenbrug", deel uitmakend van het sluizencomplex "Parksluizen", gelegen ..

gebouw

Westzeedijk 375
Rotterdam
Complexonderdeel G: Kantoorgebouw van de Havendienst Inleiding KANTOORGEBOUW van de Havendienst, deel uitmakend van het complex "Parkslu..

weg en waterwerk

Westzeedijk 375
Rotterdam
Complexonderdeel I: Bedieningsgebouw binnensluishoofd Grote Sluis Inleiding BEDIENINGSGEBOUW van het binnensluishoofd van de Grote Parkslu..

Kaart & Routeplanner

Route naar Eerste koolhavenbrug in Rotterdam